וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עדיף לעשן אגזוז ולא סיגריות

30.6.2011 / 12:58

עשן סיגריות בתא הנוסעים מסוכן יותר לבריאות מאשר שאיפה ישירה של אדי פליטה מהמנוע לריאות. קריאה לאסור את העישון באוטו בבריטניה

תניחו את הקפה לרגע ותקראו: עשן הסיגריות שנפלט לכם מהפה ואופף אתכם ברכב, מסוכן יותר לבריאות בהשוואה לשאיפה ישירה של אדי פליטה שבוקעים ישירות ממנועי כלי הרכב. כך קובע פרופ' דאגלס נובל במפגש השנתי של התאחדות הרופאים בבריטניה, שם קראו עמיתיו להחמיר את האכיפה על מכירת מוצרי טבק ולאסור את העישון באוטו בזמן נהיגה באופן גורף.

טענותיו של נובל מתבססות על מחקרים שערך בשנים האחרונות, תוך הדגמת ממצאים המשקפים את ריכוזיות החלקיקים המסוכנים שנשאפים לריאות בסביבת הנהיגה. לדבריו, עישון באוטו מגדיל את הסיכון לפתח מחלות קשות פרט לסרטן, ויש לגבש אסטרטגיה כלכלית ובריאותית שתחמיר בעיקר עם הורים לילדים קטנים שלא מסוגלים לוותר על מנת הניקוטין היומית שלהם, שעה שהילדים חגורים מאחור וסופגים את העשן בצורה פסיבית. "שלא להזכיר כמובן את החבלה שנגרמת לנשים בהריון", הוא מדגיש.

"במכוניות, ריכוזיות החלקיקים המסוכנים לבריאות גבוהה פי 27 מביתו של אדם מעשן ופי 20 גדולה יותר מאשר בפאבים ובמקומות בילוי בהם מותר לעשן. זה אומר שמבחינת החלקיקים המזיקים, עדיף להכניס את מפלט המנוע לתוך תא הנוסעים כשהרכב מונע, מאשר לשבת חנוק בתוך עשן סיגריות בקבינה אטומה".

המשתתפים בוועידה הביעו תמיכה החלטית באיסור כולל על עישון בזמן נהיגה. לדברם, יחול שיפור במצב הבריאותי בקרב ציבור המעשנים אם תאומצנה המלצותיהם, מה שבמישרין יצמצם נזקים עקיפים הנגרמים מצריכה של חומרים כמו אלכוהול או תופעות של השמנת יתר. "אנחנו מקווים שנוכל להגיע ללב הממשל הבריטי, ומשם לווילס, סקוטלנד וצפון אירלנד ולגרום למהפכה בתרבות ובהתייחסות לסיגריות. ויפה שעה אחת קודם", כך אחד מבכירי הנואמים.

מתנגדי ההמלצות טוענים שזו פגיעה בחופש החירות וכוחות האכיפה לא יוכלו להתמודד עם תופעות כעישון באוטו ברמה איכותית שתפחית את הנזק כפי שחוזה פרופ' נובל. הלוביסטים של חברות הטבק היו נחרצים בדעתם וכינו את שיטת הרופאים "התקפה חסרת שחר" על חופש הפרט לעשן. "זה מובן מאליו שספקיות טבק תהיינה הראשונות לטרפד את ההצעות שהעלינו, אבל יחד עם תמיכה מה-BLF (סימול ל- British Lung Foundation), אנחנו במגמה של התחזקות", אומרת היו"ר מירנדה ווטסון. "הגיע הזמן שהורים יקחו אחריות על בריאות הילדים, ויפסיקו לגרום להם לנזקים מעישון פסיבי".

  • עוד באותו נושא:
  • עישון

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully