חודש אחרי שנחתה בארץ כבר נשלחה ההונדה סטרים להשתתף בהילולת ל"ג בעומר במירון. 2 סטרים שינעו רבנים ואח"מים במעלה ההר, הפגינו את יכולתן בפני הקהל הטבעי שלהן, ומי יודע, אולי גם ביקשו שידוך. הרבה שידוכים, להרבה לקוחות.
הסטרים היא המצטרפת הטריה ביותר לשוק המשפחתיות הגדולות בישראל. היא נוחתת בארץ שמעריכה מאוד מוצרים שסמל הH- מתנוסס עליהם ומציעה 7 מושבים. יבואן הונדה מציג אותה בתור מיני-ואן לכל דבר, למרות שהיא בנוי על שלדה מוארכת של הסיביק החדשה, וגבוהה ממנה רק במעט. אז האם הסטרים היא מיני-ואן, או סטיישן מוגדלת? בואו נראה.
מבחוץ כמו מבפנים, נראה כאילו מחלקת העיצוב בהונדה ניסתה ליצור יש מאין, איזושהי אישיות לסטרים. פריטי עיצוב מסוימים נלקחו מהסיביק, הוחצנו והוצמדו לגרסת ה- 7 מושבים. יחידות התאורה הענקיות מלפנים, למשל. או יחידות התאורה האחוריות המקיפות כמעט בשלמות את החלון האחורי, או פס הניקל העבה שמוקם לרוחב כל הדלת האחורית. זה כאמור לא הספיק כדי לבנות משהו כריזמטי כמו אלפא 156 סטיישן, אבל בהחלט העניק להונדה החדשה עיצוב מתקדם, ויש אף שיאמרו חללי.
החומרים הפנימיים מעט פחות איכותיים מאלה של הסיביק, אך עדיין איכותיים מספיק כדי לא לגרוע מהרושם הכללי. ההרכבה טובה מאוד יפנית סטנדרטית. המושבים צופו בבד דמוי קורדרוי רך והמגע עמו נעים למדי, אך מושב הנהג הקשה על חלקנו למצוא תנוחת נהיגה נכונה. הוא גם נמוך יחסית במושגים של מיני-ואן. מיקום ידית ההילוכים על הדשבורד חייב את הנמכתו, כך שהקונסולה "סוגרת" על הברך ומאלצת ישיבה רחוקה יחסית מההגה. מיקום הידית לעומת זאת נוח מאוד, והיא ממש "נופלת" ליד. גם בחירת מיקום שאר מתגי ההפעלה טובה יחסית. לשלילה, מתג חלון השמש ומתג כיוון המראות החשמליות, מוקמו מאחור ומשמאל להגה כך שהם לא נראים ותפעולם מצריך הסתגלות. והעיקר: כמו בסיביק, גם בסטרים אין כלל שעון זמן!
מאחור, המושב האמצעי מאוד מספק בנוחותו. מרווח הברכיים טוב וניתן להתאמה באמצעות המסילה עליה נע המושב, בשני חלקים. מרווח הכתפיים טוב מאוד כל עוד יושבים בו שניים, הושבת שלושה יחדיו תחייב אותם להפוך ולהיות חברים בגוף ובנפש. מומלץ לערפאת, שרון ובשאר אסד שורת המושבים השלישית מיועדת עבור ילדים, אך אם ממש אין ברירה, גם שני מבוגרים יוכלו לדחוק את רמ"ח אבריהם לתוכה. זאת, בתנאי שהמושב האמצעי, או אחד מחצאיו, יוסט משמעותית לפנים. לזכותו של המושב השלישי יאמר כי הגישה אליו קלה משמעותית לעומת ממתחריו. לפני כן, פתיחתו וקיפולו של המושב השלישי עד למצב הרצוי קצת מסורבלת. במבנה של שבעה מושבים, מתגמד נפח תא המטען לממדים של סופר-מיני, עם נפח מיניאטורי של 158 ליטר. כשהמושב השלישי מקופל מגיע הנפח לכדי 435 ליטר ממוצעים. ניתן לקפל גם את המושב האמצעי ולהגיע לנפח של 718 ליטר, גדול למשפחתית סדאן, נחות לגבי מיני-ואן. נוחות ההטענה, עם זאת, טובה מאוד בזכות גובהו ומבנהו השטוח.
הסטרים מוצעת בעולם עם שתי יחידות כוח, האחת בנפח 1.7 ליטר עם 131 כ"ס והשניה, זו שמגיעה לארץ, עם מנוע 2 ליטר. זהו מנוע מתקדם, עם דור שני למערכת תיזמון השסתומים של הונדה, והספק נאה: 156 כ"ס ב 6,500- סל"ד, 19.6 קג"מ ב 4,000- סל"ד.. המנוע משודך לתיבת הילוכים אוטומטית מתקדמת, עם חמישה הילוכים, ואפשרות להעברה ידנית, ספורט-שיפט בהונדית. בנוסף לכך, בקצה הימני התחתון של המסילה המשוננת, נמצאת האופציה לבטל את שני הילוכי היתר 4 ו5- והעברת שאר ההילוכים מתבצעת סמוך לקו האדום.
השילוב בין המנוע החזק לגיר המתקדם מצוין. ההעברות חלקות ומתוזמנות בדיוק לפי יכולות המנוע. האפשרות הידנית עובדת פשוט נפלא. המנוע והתיבה מגיבים בצייתנות לכל דרישה של הנהג לשנות את ההילוך בתיבה. כאשר הורדת ההילוך אינה אפשרית בגלל מהירות מנוע גבוהה מדי ביחס להילוך, תודיע נורית חיווי התיבה כי "שמעה" את הבקשה אך בחרה שלא לבצע על ידי הבהוב, בניגוד לתיבות אחרות שפשוט מתעלמות מהנהג כשבקשתו להעביר הילוך לא נראית להן. כמו שאר מנועי הונדה גם זה של הסטרים חובב סל"ד גבוה. נפלא, אבל רצועת הכוח הצרה יחסית גורמת לכך שמתחת לקו ה3,500- סיבובים המנוע ממש רדום. גם מעליו נתון של 156 כ"ס מרגיש כאילו כמה סוסים ברחו מהאורווה, והסטרים מפגינה ביצועים טובים, אך לא חזקים כפי שאפשר לצפות מנצוני ההספק שלה.
מה שכן, הסטרים היא מכונית נוחה. כאן. תוספת המשקל וכיול המתלים הצליחו למנוע את הנדנוד האופייני לכלי רכב בגודל הזה. הנהיגה מצריכה תקופת הסתגלות קצרה כיוון שתגובותיה לפניות ושינויי כיוון מושהות מעט אך לאחר שתופשים את עבודת השלדה, הופכת היא לצפויה ובטוחה. אחיזת הכביש טובה מאוד, בפניות הנטייה של השלדה הניטרלית היא לסחוף את ארבעת הגלגלים. פעולת הבלמים מדויקת ובעומס כבד הם איבדו מעט מאיכותם אך לא מכושרם.
בגרסתה הבסיסית עולה הסטרים 145,917 שקל. 152,709 שקל יקנו לכם את הגירסה האובזרת, הכוללת 4 כריות אויר, חלון שמש ו -ABS. זה מחיר גבוה שמקרב אותה למחירי היונדאי טראג'ט (155 אלף שקל) והקיה קרניבל (150-6 אלף שקל) הגדולים יותר, אך החסרים את המוניטין המצוין של הונדה כאן. מאזדה 626 סטיישן, המציעה גם כן 7 מושבים עולה כ- 135 אלף שקל, כולל חלון שמש ובקרת שיוט, ועולה 11 אלף שקל פחות מההונדה הבסיסית. אף אחת מהם לא מתחרה ביחס המחיר-מושב של הקאיה ג'ויס, המציעה דיל מצוין - מיני-ואן עם 7 מושבים ב126,769- שקל.
גם בסיום המבחן לא הצלחנו לגבש הגדרת זהות ברורה עבור הסטרים. היא נוטה יותר למיני-ואן, אבל לא מגיעה לשם. מכונית טובה מאוד, שמצליחה לתת מהטוב של שני העולמות, עיצוב מודרני, חסון ושולט של מיני-ואן ודינמיות ברמה כמעט פרייבטית. מצד שני, היא אינה מרווחת כמו MPV או קרניבל, הביצועים שלה טובים אבל מאכזבים יחסית לציפיות והיא גם די יקרה. תעשו את החשבון שלכם.
מה שבע?
מאת קובי ליאני
1.6.2001 / 18:39