בסוף נובמבר אשתקד נהרגו שלושה גברים בהודו, לאחר שחזרו מחתונה ונפלו מגשר שלא הושלם, אליו הובילה את רכבם אפליקציית הניווט של גוגל. טעות לעולם חוזרת? מסתבר שכן, רק שהפעם, למרבה המזל, היא הייתה פחות קטלנית.
a dude in indonesia drove off an unfinished bridge and fell 20 feet.
— eBaum's World (@ebaumsworld) April 11, 2025
his excuse? he was just trying to use google maps.pic.twitter.com/w05uGSve7L
בסוף השבוע שעבר נסע רודי הרו קומונדונו בן ה-61 במכונית הב.מ.וו שלו במזרח ג'אווה. הדרך שלו כבר סומנה במפות גוגל, והאפליקציה ניתבה אותו מחדש הרחק מהכביש המהיר שטרם הושלם, אך קומנדונו אמר שהוא התבלבל מההוראות המשתנות שהוצגו. במקום לעלות לדרך השירות, הוא עבר דרך פתח במחסום בטון והמשיך לנסוע קדימה.
כעבור מספר שניות מצא את עצמו מזנק לעומק של 12 מטר, היישר לכביש שמתחת. לצדו של רודי נסעה זוגתו אנדנג סרי וייהוני בת ה-47, ולמרבה המזל, בניגוד לתאונה בהודו, הם יצאו בפציעות קלות בלבד.
קומנדונו סיכם בחיוך: "הכביש הפך פתאום לחשוך ולא היו מכוניות אחרות. אז הבנתי שיש בעיה כשהמכונית התחילה ליפול והתרסקה על הקרקע. החברה שלי אמרה שהיא לא נכנסת איתי שוב לרכב, אבל זו לא הייתה אשמתי, ההנחיות בלבלו אותי. אני רק מקווה שהביטוח יכסה, כי אין סיכוי לתקן את הרכב".