לאחר 15 שעות נפתחו הבוקר לתנועה כל הכבישים שחוצים את הרי ירושלים, כולל כביש 1 וכביש 16. עם זאת בהרי ירושלים עדיין פועלים 119 צוותי לוחמי אש, והמשטרה קוראת לנהגים שלא להגיע ליערות האלה לפיקניקי יום העצמאות המסורתיים.
למרות חידוש תנועת כלי הרכב, קו הרכבת לירושלים שהיה אמור לפעול ביום העצמאות קיבל אישור מהכבאות לשוב לפעול רק סמוך לשעה 11 בבוקר. צוותי הרכבת וידאו את תיקנות המסילות והציוד והשירות מתחדש כעת.
אתמול ניתקה שריפת הענק את ירושלים מהמרכז. הפסקת תנועת הרכבות בין תחנת נבון בבירה לתחנת נתב"ג, הביאה לכך שאלפי נוסעים הורדו בתחנת שדה התעופה והתקשו להמשיך למחוז חפצם.
רכבת ישראל הזעיקה לפי הנוהל במקרים של הפסקת שירות לא צפויה שאטלים חלופיים, להסיע את הנוסעים שהורדו מהרכבת לבירה. אבל בגלל עומסי התנועה שיצרה סגירת הכבישים של השריפה, הם הגיעו ליעדם באיטיות.
המצב הזניק את הביקוש למוניות, וגם לשירותי המוניות הלא חוקיות, ה"דרייברים", שפועלים בעיקר במגזר החרדי. שם זינק המחיר לנסיעה מירושלים לבני ברק ל-600 שקל לאדם, פי 3 מהמחיר הרגיל.
לנוסעים מהצפון והמרכז לירושלים ברכבת מומלץ לרדת בתחנות סבידור או ההגנה ולעבור לקווי 480 ו-405 של אגד.
בנוסף, תדירות האוטובוסים בשני הקווים דוללה מאוד בשנים האחרונות בידי משרד התחבורה כאשר הנוסעים החלו לעבור בקצב גובר לרכבת. משרד התחבורה הבטיח תגבורים לשני הקווים.
מארגון ידידים, שמסייע לנהגים במצוקה, נמסר כי מתנדבי הארגון ערוכים לטפל בפניות ממי שנתקלו בקשיים בעקבות גל השריפות הרבות. מספרו של המוקד הטלפוני של הארגון: *1230 ולהדעות וואטסאפ 077-202-1230.