שוק המוסכים בארץ עובר תהליך של מעבר לרשתות גדולות ולשימוש גובר בעובדים זרים, על רקע ההעדפה של בני בעלי מוסכים קיימים לפנות לתחומים אחרים ולא להמשיך את העסק המשפחתי. התחרות בשוק מקשה על העלאת המשכורות לרמה שתאפשר למשוך עוד עובדים ישראלים לתחום.
קבוצת שלמה שהתבססה עד היום פעמים רבות על חוזי אחזקה עם מוסכים קיימים, הודיעה על הקמת רשת מרכזי שירות בבעלותה, בפריסה ארצית ובהשקעה של כ-50 מיליון שקל. שלמה היא חברת הליסינג הגדולה בארץ והמהלך יאפשר לקבוצה לנתק את התלות בספקי שירות חיצוניים, לייעל את זמני הטיפול ויכלול חתימה את הסכמי זכיינות עם יבואנים כדי לשמש כמוסכים מורשים שלהם. לחברה יש כ-75 אלף מכוניות בצי העסקי ו-40 אלף במסלולי הליסינג הפרטי.
המרכז הראשון ברשת נפתח ברחוב תמנע באזור התעשייה של חולון בהשקעה של כ-5 מיליון שקלים ונפרס על פני 4,000 מ"ר. המרכז פעיל כבר בימים אלה ומציע התמחות מקצועית גם ברכבים חשמליים והיברידיים. במוסך 19 ליפטים והוא מסוגל לטפל ב-70 מכוניות ביום. במרכז יועסקו עשרות עובדים זרים מהודו, לצד עובדים ישראלים.
בקרוב יפתחו מרכזי שירות מרכזיים נוספים בבאר שבע ובנתניה. בעתיד צפוים המוסכים להיפתח גם ללקוחות פרטיים מחוץ לקבוצה.
אסי שמלצר, יו"ר קבוצת שלמה: "הקמת רשת מרכזי השירות העצמאית היא צעד אסטרטגי המבצר את מעמדנו כקבוצת הרכב הגדולה במשק. אנו מנתקים את התלות בגורמי צד שלישי ולוקחים אחריות מלאה על חוויית הלקוח מקצה לקצה, במטרה להגדיר מחדש את איכות השירות בענף הרכב הישראלי ולהוות מנוע צמיחה משמעותי לקבוצה בשנים הבאות".
אילון הרוש, מנכ"ל חטיבת השירות בקבוצת שלמה: "הרשת הארצית שבהקמה, נועדה לשנות מהיסוד את סטנדרט השירות בקבוצת שלמה. הניהול העצמאי של מערך הטיפולים מקנה לנו שליטה מלאה וחסרת פשרות באיכות, בזמינות ובאמינות. אנו מביאים את העוצמה והטכנולוגיה של הקבוצה ישירות לרצפת המוסך, במטרה לייעל משמעותית את זמני ההמתנה ולהבטיח לכל לקוח חוויית טיפול מקצועית, שקופה ונגישה ברמה הגבוהה ביותר".
