אריאל לוי רשם השבוע את הניצחון הגדול ביותר של נהג מירוצים ישראלי על המסלול, אחד שעורר הדים באירופה. אחרי שזינק מהמקום ה-29 למירוץ עתיר תאונות ועקיפות במונזה, חצתה האאודי R8 שלו ראשונה את קו הסיום, במירוץ השני שלו בסך הכל באליפות.
לוי, בן 25 מתל אביב, מתחרה השנה באליפות הסיבולת האירופית למכוניות GT בקבוצת Tresor Attempto Racing שמריצה דגמי R8 ששימשו בעבר את קבוצת היצרן באליפות.
סדרה של מירוצים ארוכים, שנמשכים בין 3 ל-24 שעות, ולכן 3 נהגים מתחלפים ביניהם לאורך המירוץ, כאשר לוי נוהג לצד רוקו מאזולה האיטלקי וסבסטיאן אוגרד הדני. השלושה חולקים אאודי II EVO LMS R8 מ-2019 שצברה כבר 100 אלף קילומטרים על המסלול, מה שלא מנע מהם לסיים לפני עדר של למבורגיני, אסטון מרטין, מרצדס-AMG, שברולט קורבט ועוד.
התאונה בפתיחת המירוץ
מדובר גם בשלושה נהגים צעירים, ללא תארים עדיין, שמדורגים כולם בדירוג סילבר של ה-FIA, השלישי בין ארבע הרמות (פלטיניום, גולד, סילבר וברונזה).
"זה היה מטורף מכל הבחינות", משחזר לוי בשיחה עם וואלה. "עוד לא היה ישראלי שניצח במירוץ כזה, עוד לא קרה שניצח צוות של נהגי סילבר, וזה היה ניצחון ראשון של אאודי מאז 2022".
האירועים התחילו עוד במקצי הדירוג. לוי נחסם בידי רכב אחר בעת שיצא לבצע את ההקפה המהירה ביותר שלו שלפיה נקבע סדר הזינוק, והאאודי מספר 66 שלו מצאה את עצמה בתחתית הגריד.
"אני אוהב לזנק ולכן ביקשתי לנהוג ראשון. בהקפה הראשונה הייתה תאונה גדולה שנגרמה בידי שניים מהנהגים הבכירים באליפות, שאני בכנות לא מבין איך הגיעו לזה עם כזה ניסיון. שבעה נהגים פרשו בגלל התאונה, ועם כמה עקיפות בסוף ההקפה הראשונה כבר הייתי 20 בדירוג".
לוי יצא לבליץ וכאשר נכנס אחרי שעה לפיטס לתדלוק, החלפת צמיגים והחלפת נהג כבר היה במקום 8 במירוץ. רק אחד מבין הנהגים שהיו לפניו פרש לאחר שהחליק מהמסלול, את השאר עקף. מאזולה ואוגארד השלימו את היום ההיסטורי של הצוות וחגגו על הפודיום בסיום המירוץ.
בסוף אתה תלוי בשני הנהגים האחרים כדי לנצח.
"זה יותר קשה להיות תלוי באחרים, אבל אנחנו חברים מאוד טובים, אנחנו כל היום בטלפון ומתאמנים יחד בסימולטורים לקראת המירוצים הבאים. בינתיים זה עובד יפה".
איך חגגת כזה הישג?
"המירוץ הסתיים בשבע וחצי ומהמסלול מיהרתי לשדה התעופה לתפוס את הטיסה לישראל. הגעתי הביתה ב-6 בבוקר והלכתי לישון. בערב יצאתי לאכול המבורגר עם חברים. עם רוקו וסבסטיאן אני מקווה לחגוג אחרי המירוץ הבא, שיהיה המירוץ החשוב של העונה".
המירוץ הבא באליפות, אם אתם בסביבה ורוצים לבוא לעודד, יהיה בסוף השבוע של ה-24-28 ביוני במסלול ספא-פרנקורשאמפ המאתגר בבלגיה, הפעם מירוץ 24 שעות, סיבולת אמיתית לרכב ולנהגים.
