רשימת עשרת היצרנים הנמכרים ביותר ברוסיה מכילה הרבה שמות אלמונים לעיניים מערביות.
בשנה הרביעית למלחמה אחרי הפלישה לאוקראינה ירדו מכירות הרכב ב-15.6% ל-1.3 מיליון מכוניות, אבל לאדה עדיין היצרנית הנמכרת ביותר, עם כמעט רבע מהשוק. HAVAL, צ'רי וג'ילי הסיניות מדורגות אחריה, אבל בהמשך הרשימה אפשר למצוא את BELGEE, סולאריס ו-TENET. מי?
בלג'יי היא מותג מבלארוס, שמרכיב דגמי ג'ילי. סולאריס היא השם החדש שקיבלו דגמי יונדאי וקיה המיוצרים ברוסיה מאז מכרה החברה הקוריאנית את הפעילות המקומית בעקבות ניתוק הקשרים בין המערב לרוסיה, ו-TENET היא בעצם צ'רי, מיזם מקומי שמייצר במפעל של פולקסווגן לשעבר את דגמי טיגו 8 ו-7 שמוכרים בארץ.
מבין הדגמים, לאדה גרנטה ולאדה וסטה, סדאנים חצי מודרניים מקומיים, הם הדגמים הנמכרים ביותר, וניבה הקלאסית במקום העשירי. אבל רוב יתר העשירייה הם דגמים סיניים, ובראשם ג'וליאן של האבל, מותג של גרייט וול (בישראל: אורה ו-WEY).
אבל הדירוג הזה עשוי להשתנות השנה. עד היום צריכת דלק לא ממש הייתה פקטור ברוסיה, ורוב המכירות הן של דגמי בנזין עם מנועים מיושנים ובזבזניים. אבל המתקפות האוקראיניות על בתי הזיקוק הרוסיים יוצרות מחסור גובר בדלק, שמתבטא בתורים בתחנות ובמחירים שמתייקרים.
לפי דיווח ברויטרס, נרשם בשבועות האחרונים זינוק במכירת מכוניות חשמליות ברוסיה. סוכנות במוסקבה שמתמחה בחשמליות סיניות דיווחה על מכירת 2-3 חשמליות ביום לעומת 2-3 בחודש עד לאחרונה. "מאז שמצב הדלק הסתבך, הביקוש גדל פי כמה", אמר מייסד הסוכנות, יבגני זבלין.
קשיי זיקוק הנפט פחות משפיעים על ייצור החשמל במדינה, שמבוסס בחלקו על תחנות כוח גרעיניות. אבל גם ברוסיה יש מחסור בעמדות טעינה, ומרחקי הנסיעה הגדולים יקשו על אימוץ מהיר של חשמליות.
