בימים אלה אורזת מירי רגב שוב מזוודות. אחרי שרק בתחילת החודש שבה מגרמניה, היא תמריא השבוע להונגריה, במה שתהיה הנסיעה העשירית בקדנציה הנוכחית שלה במשרד התחבורה.
מי שחששו במשרד התחבורה שתתקשה יותר להמריא היא הרפורמה במחירי התחבורה הציבורית, של הנחות לתושבים ברחובות חלשים כלכלית חיילים משוחררים, ונסיעות חינם מגיל 67 ולמשוחררי צה"ל והשירות הלאומי בשנה הראשונה לאחר השחרור.
כמו שר האוצר בצלאל סמוטריץ' שיצא בקמפיין משפיעים מושקע במימון מפלגת הציונות הדתית, יצא המשרד בסדרת פרסומים ברשתות החברתיות, שכללו תשדירים בהשתתפות דמויות כמו איתי הרמן ("הצ'ייסר"), השחקן והקומיקאי קובי מימון, לצד סטורים קנויים של הקומקאי גיא הוכמן ואשת התקשורת שמחה גואטה ועוד.
משום שרגב השתמשה בתקציב הפרסום המשרדי, המגביל את האזכורים לשר הממונה, לא כללו הפרסומים אזכורים של השרה, אלא רק מידע ומחמאות לרפורמה, ללא מחמאות אישיות ואזכורים לשר כפי שאירע בקמפיין של סמוטריץ'. אבל משום שרגב מזוהה מאוד עם המשרד והרפרומה, מדובר במהלך שמסייע גם לקידומה האישי.
רגב הציגה את הרפורמה כמהלך חברתי, והוכמן מספר לנוסעי התחבורה הציבורית שהוא פגש בסרטון כי 80% מתושבי המדינה זכאים להנחה כלשהי. אבל עוד לפני רגב העניקה מרב מיכאלי כשרה נסיעה חינם מגיל 75, ועוד לפני כן ניתנו הנחות מגיל 67 ועד גיל 18, הנחות למוגבלים בניידות ולמי שמקבל סיוע מהביטוח הלאומי. משרד התחבורה לא מפרסם כמה מהציבור היו זכאים להטבה עוד לפני הרפורמה.
זו גם מטיבה מאוד עם מצביעי הליכוד והמפלגות החרדיות שבקואליציה, ושמאחת מהן, יהדות התורה, מגיע סגנה של רגב, ח"כ אורי מקלב. בחלוקת הזכאים להנחה של 50% בתשלום על הנסיעה בתחבורה הציבורית לפי רחובות, התברר היא ניתנה בעיקר לשכונות חרדיות ומעורבות, ולעתים ברחוב אחד יש בית אחד שמקבל הנחה והצמוד לא - לא מקבל אותה.
לפי ניתוח ממשלתי שנחשף בדה מרקר, 97% מהחרדים זכאים להנחה, לעומת 90% מערביי ישראל ורק 30% מהיישובים החילונים.
זאת ועוד: כדי לממן את הרפורמה הועלו בחדות מחירי הנסיעה בתחבורה הציבורית, מ-6 שקלים לנסיעה עירונית ל-8 שקלים, כאשר מחירי החופשי חודשי ושבועי עולים בהתאם. ההעלאה של 33% הגיעה זמן קצר לאחר שמחיר הנסיעה עלה מ-5.5 ל-6 שקלים, וכאשר ביוני צפוי עדכון נוסף קבוע, שעשוי להעלות את מחיר הנסיעה ל-8.5 שקל.
רגב מתגאה בהנחות לנוסעים, למרות שגורמי המקצוע במשרד התחבורה הבהירו שלפני סקרי נוסעים בארץ, הם מעדיפים שיפורים בתדירות הנסיעה, תוספת קווים ונת"צים שיקצרו את זמני הנסיעה ואת אמינות העמידה בלוחות הזמנים, לפני הוזלה של מחירי הנסיעה. מאות מיליוני השקלים שהוקדשו לרפורמה למצביעי הקואליציה היו יכולים ליצור שיפור משמעותי באיכות התחבורה הציבורית, לסייע לה להיות מהירה יותר מנסיעה הרכב פרטי, ולעודד נהגים להשאיר את רכבם בבית ולנסוע לעבודה בתחבורה ציבורית, תוך הפחתת עומסי התנועה וזיהום האוויר.
את כל הדברים האלה לא תראו בפעילות הממומנת של משרד התחבורה. "אמנם כאן יש את הגילוי המחייב של 'בשיתוף עם', אבל אותי כנוסעת זה מרגיז פעמיים", אמרה לוואלה רכב משתמשת קבועה בתחבורה הציבורית. "ראשית משום שהרפורמה מיטיבה ברובה עם חרדים וזה כבר נבדק ופורסם. אני כנוסעת קבועה בתחבורה הציבורית נפגעתי מהרפורמה משום שמחירי הנסיעות שלי עלו ואם יש כסף לפרסם אצל בלוגרים הייתי מעדיפה שמשרד התחבורה יעשה בו שימוש אחר".