וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאזדה 3 מנוע 2.5 ליטר נרשמה בישראל: 180 אלף שקל

עודכן לאחרונה: 1.6.2025 / 8:36

דלק מוטורס תשיק בקרוב את דגמי מאזדה 3 בתקינה האמריקנית, עם מנועים שלא ראינו בארץ עד היום במכוניות משפחתיות, וגרסת טורבו מהירה יותר עם הנעה כפולה במחיר לא שגרתי גם כן

מאזדה 3/מאזדה

המהלך לשיווק בישראל של דגמי מאזדה בתקינה האמריקנית, שנחשף בוואלה, יוצא לדרך. דלק מוטורס רשמה בימים האחרונים במשרד התחבורה את ה-3 עם מנוע שמעולם לא שווק בישראל, בנפח לא מקובל בקטגוריה: 2.5 ליטר, בגרסה רגילה והנעה קדמית ובגרסה טורבו עם הנעה כפולה.

מאחורי המהלך עומדת תקינת הזיהום האירופית החדשה, יורו 7, שתיכנס לתוקף בחודש הבא, ורוב דגמי מאזדה יתקשו להתמודד עימה, מה שיביא לצמצום משמעותי בהיצע האירופי של החברה. כך למשל נעצר כבר ייבוא ה-MX-5 לאירופה ואלינו.

ייבוא דגמי ה-3 בתקינה האמריקנית עוקף את המגבלה האירופית, אבל בארה"ב משווקת ה-3 רק עם מנועים גדולים, כמשפחתית ספורטיבית, מאובזרת ולא זולה.

מאזדה 3 החדשה בישראל. יצרן, קינן כהן
סוף עידן: מי שהייתה מלכת המשפחתיות נוטשת את השוק העממי לכיוון היוקרה הצעירה/קינן כהן, יצרן

לפי הרישום במשרד הרישוי תגיע ה-3 עם המנוע המוגדל בשלוש גרסאות.

הבסיס תהיה 3 אקטיב סדאן, עם מנוע נטול טורבו בספק של 191 כ"ס, ומחיר של 180 אלף שקל. לפי ירחון קאר אנד דרייבר מאיץ הדגם מ-0 ל-96 קמ"ש (60 מייל לשעה) ב-7.5 שניות זריזות. צריכת הדלק לפי ה-EPA האמריקני, הריאלי והמחמיר מה-WLTP האירופי, עומדת על 13.1 ק"מ לליטר.

מעליו תגיע גרסת הטורבו, עם הנעה כפולה ו-227 כ"ס, בדגמי סדאן והאצ'בק ומחיר של 210-215 אלף שקל. לפי קאר אנד דרייבר מאיץ הדגם מ-0 ל-96 קמ"ש בכ-6 שניות, קצב של מכונית חשמלית. צריכת הדלק: 11.1 קמ"ל. מדובר בביצועים עדיפים על פני אלה של סקודה אוקטביה RS המחודשת, שעולה 265 אלף שקל. יונדאי תשיק בקרוב את האלנטרה N לאותו שוק, שלפי עיתונות הרכב האמריקנית מאיצה מ-0 ל-96 קמ"ש ב-5 שניות בגרסה האוטומטית, וכ-5.9 בידנית, אך יקרה יותר מהמאזדה.

המחירים אינם סופיים. עם זאת, דלק מוטורס תמיד מכרה חלק משמעותי מדגמיה לשוק ציי הרכב, שם 180 אלף שקל הוא רף מחיר שסביבו מתכנסים דגמים רבים, כולל משפחתיות. מחיר כזה יאפשר לה להציע גם ללקוחות הליסינג מאזדה 3 עם מנוע ייחודי, אך פחות חסכוני. כיום נמכרות בארץ אחרונות ה-3 בתקינה האירופית, עם מנועי 2 ליטר, 165 כ"ס, במחיר של 162-170 אלף שקל.

  • עוד באותו נושא:
  • מאזדה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully