שנתיים אחרי שנחת בישראל והפך לנמכר בקטגוריה, מקבל הקרוסאובר של אקספנג הסינית מתיחת פנים ראשונה. ההיצע הצטמצם כרגע לשתי גרסאות, אבל גרסת הבסיס קיבלה תוספת טווח משמעותית, וכולן זכו לטעינה מהירה יותר ולשדרוג מערכות הבטיחות.
ה-G6 נולד בהשראת טסלה מודל Y, אך בארץ מתחרה גם ב-BYD סי ליון 7, זיקר X7, וויה קוראז', קופרה טווסקאן וגם IM6 החדש מסמן אותו כיעד. הממדים לא השתנו: 4.758 מטר אורך, 1.92 מטר רוחב, 1.65 מטר גובה, 2.89 בסיס גלגלים ותא מטען בנפח 571 ליטר.
מבחוץ יש עדכונים בחזית ובזנב. מבפנים לוח מחוונים חדש, מסך מולטימדיה שגדל קצת, ומראה מרכזית מבוססת מצלמה. שינויים יותר משמעותיים יש במערכת ההנעה.
מנועים, ביצועים וטווחים
לגרסת הבסיס עם הנעה אחורית יש כעת 296 כ"ס במקום 258 כ"ס בגרסת הבסיס הקודמת, עם מומנט זהה של 44.9 קג"מ. הביצועים השתפרו מעט, ל-6.7 שניות מ-0 ל-100 קמ"ש (2- שניות) והמהירות המרבית עלתה ל-202 קמ"ש (2+).
שינוי משמעותי יותר נעשה בטווח. לסוללה יש כעת קיבולת של 80.8 קוט"ש (13+), מה שהאריך את הטווח המשולב ב-100 ק"מ ל-535 ק"מ עם החישוקים הקטנים יותר, ו-525 ק"מ עם הגדולים. שדרוג יכולת הטעינה המהירה ל-415 קילוואט (עמדות בעוצמה שעדיין לא זמינות בארץ) מקצר את משך הטעינה מ-10% ל-80% מ-20 ל-12 דקות. טעינה איטית היא תלת פאזית בקצב של 11 ק"ו.
גרסת הפרפורמנס נשארת עם הנעה כפולה, שודרגה גם כן ב-10 כ"ס ל-487 כ"ס, ו-67.3 קג"מ. ביצועים: 0-100 קמ"ש ב-4.1 שניות, 202 קמ"ש מהירות מרבית וטווח של 510 ק"מ (40-).
נהיגה ראשונה באקספנג G6
מחירים ומפרטים
Core הבסיסית (מ-205 אלף שקל) מגיעה עם חישוקי 18 אינץ', גג פנורמי, דלת תא מטען חשמלית, מסך מולטימדיה ותפעול 15.6 אינץ' עם אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי, מושבי נהג ונוסע בכוונון חשמלי, עם חימום ואוורור, טעינה אלחוטית לשני ניידים, 4 שקעי USB, 2 שקעי 12V, עור מלאכותי ומערכת שמע עם 18 רמקולים. יש גם שליטה מרחוק באמצעות אפליקציה ונוספו כרטיסי NFC לפתיחה.
Core+ (מ-210 אלף שקל) משדרגת לעור נאפה, מושבים קדמיים עם עיסוי ואופציה לחישוקי 20 אינץ'.
Core Performance AWD(מ-240 אלף שקל) כוללת שדרוג המנוע ומערכת ההנעה.
Black Edition (מ-248 אלף שקל) משמרת את מערכת ההנעה של הפרפורמנס, מוסיפה חישוקי 18 אינץ' כסטנדרט עם קליפרים כסופים ועיצוב מושחר מלא.
בטיחות: 5 מ-5 כוכבים במבחן הריסוק האירופי לפני מתיחת הפנים. 7 כריות אוויר, בלימת חירום אוטונומית בנסיעה לפנים ולאחור, בקרת שיוט אדפטיבית, התרעה על רכב בשטח מת, שמירה על נתיב ומניעת סטייה, אור גבוה אוטומטי, חיישני חנייה מלפנים ומאחור ומצלמה פנורמית.
אחריות: 7 שנים או 160 אלף ק"מ לרכב, 8 שנים או 160 אלף ק"מ לרכב.
השורה התחתונה
לפני נתוני משרד הרישוי נרשמו מתחילת השנה בארץ 4,508 דגמי אקספנג G6, לעומת 5,348 דגמי BYD אטו 3 ו-6,157 דגמי צ'רי FX חשמליים. אולם שני הדגמים האחרים, בעיקר הצ'רי סבלו משיעור גבוה של גיולים, רישום רכבים חדשים כיד שנייה בידי היבואן, מבלי שנמכרו לציבור. לפי ההערכות ה-G6 מסר בפועל יותר מכוניות.
למרות ההתייקרות הקלה, דגם הבסיס אטרקטיבי כעת בהרבה הודות לשיפור בטווח, מחיר שמאתגר את המתחרות ויוכל לסייע ל-G6 לשמור על מעמדה מול מתחרות חדשות יותר. הוא גם מראה שיבואני הרכב מפנימים את מצב השוק ושהימים שבהם ישראלים הסכימו לשלם כל מחיר תמורת חשמלית חדשה חלפו. גם לקצב הסיני של שדרוג מוצרים נצטרך להתרגל.
