וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אאודי ב-100 אלף שקל פחות: קופרה טרמאר בארץ מ-226 אלף שקל

עודכן לאחרונה: 1.6.2026 / 9:46

הקרוסאובר החדש פותח יחד עם אאודי Q3 התאום ומיוצר לצידו, ומחליף בהיצע הקופרה אטקה. המחיר זול ב-100 אלף שקל מהתאום הגרמני בגרסת הבסיס, אבל ההיצע חסר עדיין הנעה היברידית אמיתית

העיצוב אגרסיבי יותר מהאאודי/קופרה

קופרה, חטיבת היוקרה והספורט של סיאט, ממשיכה לסבך את החיים לאחות הגדול מקונצרן פולקסווגן - חברת אאודי, וגם לשאר יצרני היוקרה הגרמניים.

צ'מפיון מוטורס החלה למכור בישראל את הקופרה טראמר, קרוסאובר חדש שמחליף בהיצע את הקופרה אטקה. מדובר ברכב 5 דלתות, 5 מקומות ישיבה, שפותח ביחד עם אאודי Q3 ומיוצר לצידו במפעל אאודי בהונגריה, כאשר האח הספרדי זול משמעותית: מחירו מתחיל ב-226 אלף שקל, לעומת 318 אלף שקל ל-Q3 הבסיסי, 310 אלף שקל לב.מ.וו X1 בסיסי ו-410 אלף שקל למרצדס GLA.

מבחן וואלה:
מה חשבנו על קופרה טראמר

תצוגה עילית, מסך 12.9 אינץ' ומושבי ספורט חשמליים כבר בגרסת הבסיס/קופרה

שני הקרוסאוברים דומים בקווים, אבל העיצוב של הספרדי בולט יותר, בעיקר בחזית. האורך של הטראמר הוא 4.51 מטר, רוחב 1.861 מטר, גובה 1.566 מטר ובסיס גלגלים של 2.676 מטר. נפח תא המטען: 508 ליטר.

ההיצע כולל 3 יחידות הנעה. לטראמר הבסיסי מנוע טורבו בנזין 1,500 סמ"ק היברידי קל עם 150 כ"ס ו-25.5 קג"מ והנעה קדמית. כל המנועים משודכים לתיבת הילוכים DSG בעלת שבעה הילוכים .התאוצה מ-0 ל-100 קמ"ש ב-9.3 שניות, מהירות מרבית של 205 קמ"ש וצריכת דלק משולבת רשמית של 16.4 ק"מ לליטר.

לגרסת הביניים (מ-250 אלף שקל) יש מנוע טורבו בנזין 2,000 סמ"ק עם 204 כ"ס, 32.6 קג"מ והנעה כפולה. ביצועים? 7.1 ק"מ לליטר מ-0 ל-100 קמ"ש, 225 קמ"ש מירביים וצריכה משולבת של 13 ק"מ לליטר

לגרסה הספורטיבית VZ (מ-276 אלף שקל) יש מנוע 2,000 סמ"ק טורבו בנזין עם הנעה כפולה גם כן, אבל עם 265 כ"ס ו-40.8 קג"מ. נתון התאוצה מתקצר ל-5.9 שניות, המהירות המרבית עולה ל-243 קמ"ש וצריכת הדלק של 11.6 קמ"ל.

מכת מדינה

כך הפכה האלימות לסוג של שגרה. וואלה בפרויקט מיוחד

לכתבה המלאה

ה-VZ עם 276 כ"ס זולה בכ-50 אלף שקל מב.מ.וו X1/קופרה

תא הנוסעים ממשיך את הקו הספורטיבי כשכבר בגרסה הבסיסית נמצאים מושבי באקט עם כוונון חשמלי לנהג ולנוסע, תצוגה עילית כסטנדרט, מסך מולטימדיה 12.9 אינץ', דלת תא מטען חשמלית, תאורת אווירה, חישוקי 18 אינץ' קלים ועוד. גרסת הביניים משדרגת לחישוקי 19 אינץ', והספורטיבית ל-20 אינץ', ומערכת שמע Sennheiser עם 12 רמקולים. לכל הגרסאות יש גם מתלים מתכווננים ול-VZ הנעה כפולה המסוגלת לחלק את הכוח הנפרד לכל גלגל, דיפדנציאל אלקטרוני ובקרת שלדה דינמית.

בטיחות: הטראמר קיבל 5 מ-5 כוכבים במבחן הריסוק האירופי ב-2025. מערכות הבטיחות האקטיביות כוללות בלימת חירום אוטונומית בנסיעה לפנים ולאחור, בקרת שיוט אדפטיבית, שמירת נטיב ומניעת סטייה, התרעה על רכב בשטח מת ומניעת התנגשות ועוד.

  • עוד באותו נושא:
  • קופרה

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully