וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צפו: קנה רכב יוקרה "בלתי גניב" - והוא נגנב בתוך פחות מ-60 שעות

6.2.2025 / 0:05

אנגלי שרכב היוקרה שלו נגנב מחניית ביתו פחות מ-60 שעות לאחר שרכש אותו טוען: "הסוכנות הבטיחה לי שהרכב בלתי ניתן לגניבה". כך הוא נגנב

לנד רובר ריינג' רובר ספורט/לנד רובר

זה אף פעם לא נעים כשגונבים לך את הרכב, וזה בטח הרבה פחות נעים כשמדובר ברכב יוקרה שנגנב אחרי פחות משלושה ימים בלבד - ועוד אחרי שהבטיחו לך שזה "בלתי אפשרי לגנוב אותו". זה בדיוק מה שקרה לג'ון, גבר בן 45 מווריקשייר, בריטניה, שרכש ב-14 בדצמבר אשתקד ריינג' רובר 2024 SV Edition One מהמהדורה המוגבלת שרק 550 ממנה נמכרו בבריטניה. הוא שילם לסוכנות רכב בקובנטרי עבור התענוג 183,000 ליש"ט (227,000 דולר, כשבארץ מחיר רכב כזה מגיע לאזור המיליון וחצי שקלים),

רכב השטח היוקרתי כלל גלגלי גרפיט בשווי 10,000 ליש"ט, תא נוסעים מפואר ומתקדם טכנולוגית, ותכונות ייחודיות כמו מושבים עיסוי הרועדים לפי קצב המוזיקה המתנגנת ברכב במערכת השמע הטקטילית '4D'.

ג'ון אסף את המכונית בסביבות השעה 15:30 אחר הצהריים. למחרת - פחות מ-60 שעות לאחר מכן היא נלקחה על ידי כנופיית גנבי רכב במה שנראה כמבצע מתוחכם וממוקד מאוד.

ככה נגנב הרכב שלו

ג'ון היה מודע לכך שהרכב עלול למשוך תשומת לב לא רצויה, במיוחד במדינה שבה מספר גניבות רכבי היוקרה נמצא במגמת עלייה בשנים האחרונות. עם זאת, לדבריו, בסוכנות הבטיחו לו שהרכב מצויד בשדרוג אבטחה חדש של Jaguar Land Rover (JLR) שהופך אותו לבלתי ניתן לגניבה. "חשתי בטוח עם המידע הזה. בדיוק שילמתי 183,000 ליש"ט על רכב מתוצרת JLR, והצוות היה בטוח שהם הצליחו להפוך את המכוניות האלה לבטוחות ובלתי ניתנות לגניבה," אמר ג'ון לתקשורת המקומית..

הוא הוסיף כי שאל את אנשי הסוכנות לגבי התקנת Ghost Immobiliser, מערכת הדורשת הזנת סיסמה להפעלת הרכב, אך נאמר לו שאין בכך צורך משום ש"אף אחד לא יוכל לקחת את המכונית הזו". 60 שעות לאחר מכן הרכב נגנב.

sheen-shitof

עוד בוואלה

תרפיית מציאות מדומה: טיפול להתמודדות עם חרדה

בשיתוף zap doctors

הריינג' רובר עומדת בחניה לפני שנגנבה. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
כך נראה הרכב לפני שנגנב/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

אז איך הרכב נגנב?

פחות מ-60 שעות לאחר שהביא את הריינג' רובר החדש שלו הביתה, ג'ון התעורר למספר שיחות שלא נענו מחברת המעקב של הרכב. כשהביט מבעד לחלון ביתו, גילה שחנייתו ריקה.

צילומי מצלמות האבטחה מראים רכב שעוצר בסביבות השעה 1 בלילה ומוריד שלושה אנשים - שניים מהם ניגשים לרכב היוקרה, בעוד שהשלישי משמש כתצפיתן. לא ברור עדיין באיזו טכניקה הם השתמשו כדי לקבל גישה לרכב, כיוון שאף אחד מהם לא התקרב מספיק לבית כדי להשתמש בסורק שיזהה את השלט שפותח את הרכב. לאחר הכניסה למכונית, איש אחד ישב במושב הנהג בעוד השני נראה עבד על המערכת בתוך המכונית. לשלישייה לקח רק 15 דקות להשתלט על הרכב לפני שהניעו אותו ונסעו משם.

עוד בנושא
כך מראת הרכב שלכם יכולה לסמן לגנבים שהוא לא נעול

גניבות הרכב ממשיכות לזנק. אלה הדגמים הנגנבים ביותר

הבעלים עדיין המום מכך שהגנבים הצליחו לגנוב את הריינג' רובר היוקרתי שלו מבלי לשבור אפילו חלון. עם זאת, הוא מאמין שהעובדה שהרכב שהסיע אותם פשוט נסע משם מיד לאחר שהוריד אותם מעידה על כך שהם היו בטוחים לחלוטין ביכולתם להשיג את מה שהם באו לקחת. "הם לא התקרבו לבית עם מכשיר סריקה כדי לקלוט את האות של השלט מפתח. מה שהם עשו היה מתוחכם יותר מזה - הם פשוט לא היו צריכים מכשיר כזה," אמר הגבר בן ה-45. ג'ון כבר הגיש תלונה לחברת המכוניות בטענה ל"כשל אבטחה קטסטרופלי במערכת שתוארה כמערכת מתקדמת מהשורה הראשונה", אך החברה מסרבת לקחת אחריות.

דובר מטעם JGR מסר לתקשורת כי החברה לא תשקול לבדוק את הטענות בדבר אחריותה למקרה, משום שגניבת רכב היא סיכון שכל בעלי המכוניות מתמודדים איתו. "כיצרן אחראי, הטמענו תכניות לצמצום גניבות כדי לסייע בהפחתת הסיכון זה; עם זאת, לא ניתן להסתמך אך ורק על אמצעים אלו. גניבת רכב היא סיכון שכל בעלי הרכב מתמודדים איתו, ולא נשקול לבחון טענות לאחריות. אם תישאר לא מרוצה מתגובתנו, אוכל רק להציע שתפנה לייעוץ באמצעות שירות אלטרנטיבי ליישוב סכסוכים, כמו מוסד הבוררות של ענף הרכב", נאמר בהודעת החברה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully