וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שבועיים לפני סוף השנה, 2025 עקפה את 2024 במספר ההרוגים

עודכן לאחרונה: 15.12.2025 / 2:06

441 בני אדם נהרגו בכבישי ישראל, שיא של 20 שנה. זינוק בהרוגים בתאונות דרכים בערים, בתאונות עם משאיות, ובקרב הולכי רגל. יניב יעקב, מנכ"ל אור ירוק: "כל אחד מהם הוא משפחה הרוסה, חלום שנקטע, חיים שלא יחזרו"

מירי רגב שרת התחבורה בזירת תאונת דרכים. צילומי גולשים, תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
שרת התחבורה מירי רגב/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים, צילומי גולשים

חמי ארלנגר ז"ל, מתנדב וכונן איחוד הצלה מסניף חריש, אב לחמישה ילדים, נהרג אמש כאשר רכב פגע באופנוע שעליו רכב בכביש 611 בצפון. ארלנגר היה ההרוג הרביעי בכבישים אתמול, לצד רוכב אופנוע נוסף, וכדורגלן העבר רג'א זועבי, שנהרג בתאונה בין שתי מכוניות, וילדה בת שלוש בערערה שנפגעה מרכב.

מתחילת 2025 נהרגו בכבישי ישראל 441 בני אדם. שבועיים לפני סוף השנה כבר עבר מספר ההרוגים השנה את מספרם בכל 2024, שעמד על 439. השנה צפויה להסתיים עם כ-460 הרוגים, שיא של 20 שנה בקטל בדרכים. למרות שפע מערכות הבטיחות שנוספו למכוניות ולרכב דו גלגלי בשנים האחרונות, ושיפור בתשתית הכבישים מצב הבטיחות בדרכים הולך לאחור, כאשר מספר הרוגים זינק מאז שבה מירי רגב ללשכת שרת התחבורה והבטיחות בדרכים: ב-2022 שנתה האחרונה של מרב מיכאלי בתפקיד היה מספר ההרוגים 351. ב-2023 תחת רגב זינק מספרם ל-361, ובשנה שעברה ל-439 כאמור.

עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל עמותת אור ירוק, אמר אמש כי "441 הרוגים בתאונות דרכים מתחילת השנה — כל אחד מהם הוא משפחה הרוסה, חלום שנקטע, חיים שלא יחזרו. 441 זה לא מספר — זו קריאה אל מקבלי ההחלטות לקחת אחריות. כל יום שבו אין תכנית לאומית רב שנתית עם יעדים ברורים, תקציב ומחויבות אמיתית הוא יום שבו יהיה עוד מוות מיותר, עוד אדם שניתן היה להציל. אי-הפעולה היא לא אקראית — היא בחירה, שנה שנייה שנרשם שיא שלילי של 20 שנים במספר ההרוגים, עכשיו זה הזמן שממשלת ישראל תתעורר ותפעל להצלת חיים".

תאונה קטלנית בכפר סבא בשבוע שעבר, שבה נהרג אישה בת 32/דוברות כב"ה

לפי נתוני הרלב"ד עלייה במספר ההרוגים נרשמה ברשימה ארוכה של משתמשי כביש ודרך:

לאום: 252 מההרוגים השנה היו מהמגזר היהודי, עלייה של 3%. מהמגזר הערבי נהרגו 143 בני אדם, ירידה של 3%, אך עדיין שיעור גבוה בהרבה מחלקם באוכלוסיית המדינה.

עיר/מחוץ לעיר: 166 מההרוגים מצאו את מותם בכבישים עירוניים, לעתים ממש ליד הבית, זינוק של 13%. בכבישים בין עירוניים נהרגו 259 בני אדם, עלייה של 2%.

הולכי רגל: 118 בני אדם נהרגו בישראל השנה בזמן שחצו כביש, גידול של 8%.

אופנועים וקטנועים: 95 הרוגים השנה, גידול של 2%.

משאיות: 13 הרוגים בתאונות עם משאיות, עלייה של 13%.

רוכבי אופניים: 9 הרוגים בתאונות אופניים לא ממונעים השנה, גידול של 9%.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully