וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הדלק עוד לא התייקר והישראלים כבר נוהרים לטסלה

עודכן לאחרונה: 23.3.2026 / 12:30

שבוע לפני סוף החודש, טסלה מודל Y מובילה את רשימת הדגמים הנמכרים בארץ במרץ, וטסלה מדורגת שלישית בין היצרנים. למרות המלחמה, 10,000 ישראלים אספו החודש רכב חדש מהסוכנות

טסלה מודל 3 לונג ריינג' הנעה אחורית בנהיגה לאילת ובחזרה/אודי עציון

בשבוע הבא צפוי מחיר הדלק לזנק, בעקבות העלייה החדה במחירי הנפט שגרם מבצע שאגת הארי באיראן.

בינתיים נרשם כבר זינוק בנתח השוק של מכוניות חשמליות לכ-18% מהמסירות מתחילת החודש, בעיקר בזכות הגעת משלוח גדול של דגמי טסלה שהחלו להימסר ללקוחות. בחודשיים הראשונים של השנה עמד נתח השוק של החשמליות על 10% בלבד, לאחר שיא של 25% ב-2024.

עד כה נמסרו החודש 1,085 דגמי טסלה, כאשר לפי נתוני משרד הרישוי מודל Y הוא כרגע הרכב שהכי הרבה יחידות ממנו נרשמו החודש, 812 עד כה. בכך הוא הקדים את ג'אקו 5 (776 רישומים) שזינק עם תחילת מסירות הגרסה ההיברידית, טויוטה קורולה קרוס (548) וג'אקו 7 (397). נמסרו כבר 273 דגמי מודל 3, בעיקר מדגם ההנעה האחורית המוזל ב-192 אלף שקל.

ג'אקו 5. זינוק במסירות עם הגעת הגרסה ההיברידית/מערכת וואלה, אודי עציון

מבין היצרנים מובילה ג'אקו (1,456), לפני טויוטה (1,339), טסלה, יונדאי (988), קיה (568) וסקודה (377). למרות המלחמה נרשמו החודש כבר 10,000 מכוניות חדשות במשרד הרישוי, המשקפים מסירות גם של יבואני הרכב וגם של הייבוא המקביל והזעיר, אם כי רובן הגדול הוזמן עוד לפני שפרצה.

בשבוע הראשון היו אולמות התצוגה ומתקני המסירה סגורים, אך נפתחו לאחר הקלות פיקוד העורף. עם זאת מרץ צפוי להסתיים בירידה חדה במספר המכוניות שיעלו לכבישים. בחודש המקביל אשתקד נמסרו 27 אלף מכוניות חדשות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully