וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טסלה עם טאסות? מה שווה המודל 3 ב-192 אלף שקל

עודכן לאחרונה: 9.4.2026 / 20:51

בדגם הבסיס החדש מודל 3 קרובה מתמיד למחירי משפחתיות היברידיות. על מה היא ויתרה לטובת המחיר, מה הטווח האמיתי שלה ועד כמה היא משתלמת בעידן ה-8 שקלים לליטר

בווידאו:טסלה מודל 3 בסיס/אודי עציון

מחיר: 192 אלף שקל
מתחרות: BYD סיל, IM5
אהבנו: ביצועים, התנהגות כביש, מחיר רכישה ועלויות שוטפות
לא אהבנו: פחות מרשימה מבעבר, הנדסת אנוש
ציון: 9/10


בחודש שעבר נרשמה עלייה קלה בנתח השוק של החשמליות בישראל לאחר ירידה מתמשכת. לשינוי הייתה אחראית טסלה, שמסרה במרץ 1,805 מכוניות חדשות והפכה שוב לחשמלית הנמכרת בארץ, לפני דיפאל, אקספנג ו-BYD.

טסלה כבר אינה החשמלית הנמכרת בעולם - BYD עקפה אותה רשמית ב-2025. מבחינת אילון מאסק, מכוניות חשמליות קלאסיות כבר פחות מעניינות; העניין כעת הוא רובוטקסי, AI, שיגורים לחלל ותקשורת לוויינית.

מאסק טרם מאפשר לטסלה להשיק חשמליות קטנות וזולות יותר ממודל 3 (כפי שיש כבר לכל המתחרים), אך לאחר שדונלד טראמפ ביטל את הטבת המס לחשמליות בארה"ב והתחרות בעולם גברה, הוא הסכים למשהו אחד: להשיק גרסאות מוזלות ומופשטות אבזור של מודל 3 ומודל Y.

וכך, כאשר מודל 3 לונג ריינג' הנעה אחורית עולה 226 אלף שקל, נוספה לאולם התצוגה גרסת הנעה אחורית בסיסית ב-192 אלף שקל. זוהי הסדאן החשמלית הזולה ביותר בארץ (אם מתעלמים לרגע מהמותגים הסיניים הקטנים יותר כמו EVEASY), כאשר סביב רף ה-200 אלף שקל נמצאות ה-BYD סיל המחודשת וה-IM5. כאשר משפחתיות היברידיות או פלאג-אין באבזור דומה עולות כ-180 אלף שקל, זהו פער מחיר שלחשמל קל מאוד לגשר עליו.

המכוניות הראשונות נפרקו באשדוד רגע לפני שמחירי הבנזין זינקו בבת אחת ב-14% ל-8.05 שקלים לליטר, בעקבות עליית מחירי הנפט שגרמה המלחמה מול איראן. ובינתיים, כשמיצרי הורמוז עדיין אינם פתוחים ממש, נראה שנישאר עם מחירי דלק יקרים בתקופה הקרובה. יופי של קמפיין השקה סידרו משמרות המהפכה למודל 3 המוזלת. האם היא עומדת בציפיות?

טסלה עשו עבודה יפה בהסוואת חישוקי הפלדה וצלחות הפלסטיק/מערכת וואלה, אודי עציון

עיצוב: ה-3 היא אחת המכוניות המזוהות בעולם, גם בגלל שחלפו כבר שנים מאז השקתה המקורית וגם בגלל אינספור ההעתקים הסיניים שלה. היא עדיין נאה אך כבר אינה מסובבת ראשים. המראה החיצוני מנסה להסתיר את אחד ממאמצי החיסכון שננקטו בדגם המוזל, שבתחילה כונה "סטנדרט" ועכשיו נקרא פשוט "מודל 3 הנעה אחורית". כמו שלא רואים כבר אפילו בדגמי ליסינג, הגלגלים עשויים פלדה עם טאסות מפלסטיק. זה נשמע מעליב, אך בפועל הטאסות מצליחות להתחזות בהצלחה רבה לחישוקים קלים. בגרסה הזאת טסלה שימרה את גג הזכוכית הפנורמי, כך שהיא לא נראית כגרסת ליסינג דלה כפי שאפשר היה לחשוש מהמפרט.

sheen-shitof

עוד בוואלה

שוקלים לקחת הלוואה אך מפחדים? המדריך לצעדים פיננסים חכמים

בשיתוף הפניקס

ריפודי בד בעיקר במקום עור סינטטי, וללא תאורת אווירה. מפנקת היא לא/מערכת וואלה, אודי עציון

תא הנוסעים: גם אחרי שפותחים את הדלת (עם הידית השקועה שהחברה תהיה חייבת להחליף בשנה הבאה באחת בולטת וקבועה, הקלה יותר לפתיחה במקרה של תאונה, לפחות בסין), נתקלים בעוד אמצעי חיסכון. ריפוד העור הסינתטי המלא הוחלף באחד שמשלב הרבה בד. כיסאות הנהג והנוסע מלפנים איבדו את מתגי הכוונון הפיזיים שלהם. הכוונון החשמלי נשאר, אך כעת הוא נשלט רק ממסך ה-15.4 אינץ', מה שחוסך לחברה שתי צמות חשמל.

פיצ'ר מוצלח: תצוגת המתרחש בשטח המת של הנהג בעת איתות, מצוין לזהות רוכבים שנדחפים ולהיזהר ממשאיות/משרד הביטחון, אודי עציון

הממשק על המסך נוח מאוד ומתחבר לחזון נטול הכפתורים של טסלה. גם למיזוג ולסטריאו אין כפתורים פיזיים (חוץ מגלגלות הווליום על ההגה), וגם לגביהם הממשק של טסלה טוב משל כל סינית ובכמה רמות. למרות שיש אופציית תפעול קולי, זהו עדיין טרנד מסוכן, וטוב שהרגולטורים באירופה כבר הבהירו לתעשייה שמתגים פיזיים למשימות קריטיות חייבים לחזור. על ההגה יש גם כפתור הפעלה מהירה לווישר הקדמי (אחורי אין). רוצים לכוון את קצב גריפת המים? חפשו במסך.

המרווח מאחור טוב, אבל לא כמו במכוניות מנהלים/מערכת וואלה, אודי עציון

טסלה עדיין אינה מאפשרת חיבור לאנדרואיד אוטו ולאפל קארפליי, אך מערכת הניווט המקורית שלה מצוינת, ובבדיקה מול הווייז בנייד שלי היא לא הייתה פחות מדויקת בהערכות הזמנים. ספוטיפיי דווקא יש. הישיבה נמוכה, מה שיקשה על קהל מבוגר. את ההגה מכוונים עכשיו ידנית במקום חשמלית - לא נורא. הראות טובה מלבד לאחור, וטוב שיש מצלמות וחיישני חנייה. גם במושב האחורי יש בעיקר ריפוד בד, אך יציאת המזגן ושקעי הטעינה שרדו. המרווח טוב יחסית למשפחתיות, אך פחות לעומת מכוניות מנהלים כמו טויוטה קאמרי או סקודה סופרב.

הפתח מעט צר, אבל הנפח בסדר. הפתיחה החשמלית נותרה גם בדגם ה"ליסינג"/מערכת וואלה, אודי עציון

תא המטען: גדול יחסית לסיניות, עם נפח של 506 ליטר, וגם הפתיחה החשמלית שלו שרדה את הקיצוצים. המפתח מעט צר אך הנפח בסדר, ויש גם תא קדמי בנפח 88 ליטר. גלגל רזרבי, כרגיל, אין.
אבזור: הגג הפנורמי הענק שרד (עדיין ללא וילון), כמו גם יציאת המיזוג לאחור, קיפול המראות החשמלי, חימום המושבים ו-4 שקעי USB-C. עוד במפרט: ה"סנטרי מוד" המתעד את המתרחש סביב הרכב, "מצב כלב" והאפליקציה המעולה המאפשרת להשתמש בסמארטפון כמפתח ולהפעיל מרחוק את המזגן.

ביצועים מצויינים, אחת המכוניות המהירות ביותר בפחות מ-200 אלף שקל/מערכת וואלה, אודי עציון

מנוע וביצועים: ל-3 הבסיסית יש 283 כ"ס והנעה אחורית. נתון היצרן מ-0 ל-100 קמ"ש עומד על 6.2 שניות, מה שהופך אותה לאחת המכוניות המהירות בשוק בפחות מ-200 אלף שקל. זה מעל ומעבר למה שתצטרכו ביומיום. חבל ש"מוט ההילוכים" עבר למסך. שמאסק יקרא לי "בומר", אני מעדיף ידית פיזית, ושמחתי שגם הרגולטור הסיני חושב כך.

רשת הסופרצ'רג'רים של טסלה היא יתרון חשוב. הטווח? 450 ק"מ בפועל/מערכת וואלה, אודי עציון

לכל יצרן יש את הסודות שלו. אצל טסלה זו קיבולת הסוללה שהיא מסרבת לפרסם, אך על סמך הטעינות בימי המבחן מדובר ב-60 קוט"ש. טסלה מבטיחה טווח משולב של 534 ק"מ; אנחנו השגנו סביב 450 ק"מ - עדיין מספיק לנסיעה רצופה מהמרכז לאילת, ומעיד על יעילות גבוהה מאוד. קצב הטעינה המרבי הופחת כאן ל-175 קילוואט, ועדיין מאפשר טעינה של 10%-80% ב-24 דקות. רשת הסופרצ'רג'רים של החברה נותרה יתרון אדיר, עם מחירים זולים משמעותית מהמקובל בשוק.

נוחות והתנהגות: צעד אחרון של חיסכון הוא שימוש בבולמי זעזועים פשוטים יותר. זה לא מפריע ל-3 להיות נוחה יחסית, אם כי היא מתקשה יותר על כבישים משובשים. יחד עם היגוי מדויק וכיול מוצלח, גם ה-3 הבסיסית ראויה לתואר "ספורט סדאן". יונדאי אלנטרה N או אוקטביה RS מעניקות חוויה עדיפה בתחושות, אך הן עולות עשרות אלפי שקלים יותר ועלויות האנרגיה שלהן גבוהה משמעותית.

כבר לא מסובבת ראשים, אבל עושה יותר משכל מאי פעם/מערכת וואלה, אודי עציון

השורה התחתונה: מודל 3 הנעה אחורית שרדה יפה את קיצוץ האבזור. היא אינה מפנקת במיוחד, אך היא גם אינה רכב ליסינג משעמם. היא זריזה, שימושית ומהנה, אך מחייבת הסתגלות להנדסת האנוש. נתוני לוי יצחק מראים שה-3 היא אחת החשמליות הבודדות עם ירידת ערך תחרותית להיברידיות. למשפחה שנוסעת 18 אלף ק"מ בשנה, ה-3 הזאת תחסוך כ-5,000 שקל בשנה בטעינה ביתית לעומת בנזין.
המודל 3 המוזלת היא סוג של אף-35 מול מחירי הנפט, אך החיסרון שלה הוא המבנה הבסיסי. בעולם ובישראל הלקוחות נוטשים את דגמי הסדאן לטובת ג'יפונים. אפילו אחרי ההוזלה, היא נמכרת פחות ממודל Y היקר יותר. טוב שיש 3 במחיר נגיש; עכשיו אילון, תעשה לנו קרוסאובר במחיר הזה, ועדיף בפחות.

טסלה מודל 3 הנעה אחורית: על הצד הטכני

מנוע: חשמלי, 283 כ"ס הספק, 42.8 קג"מ מומנט
תיבת הילוכים: אוט', תמסורת ישירה הנעה אחורית

חשמל:
קיבולת סוללה (קוט"ש):
60
טעינה איטית AC (קילוואט): 11
טעינה מהירה DC (קילוואט): 175

ביצועים (יצרן):
0-100 קמ"ש (שניות):
6.2
מהירות מרבית (קמ"ש): 201
טווח משולב (ק"מ, יצרן): 534
טווח משולב (ק"מ, מבחן): 450

מידות:
אורך (מטר):
4.72
רוחב (מטר): 1.85
גובה (מטר): 1.44
בסיס גלגלים (מטר): 2.88
נפח תא מטען (ליטר): 506 אחורי, 88 ליטר קדמי
משקל (ק"ג): 1,800

בטיחות:
ציון במבחן הריסוק האירופי:
5 מ-5 כוכבים (2025)
בטיחות אקטיבית: בלימת חירום אוטונומית, בקרת שיוט אדפטיבית, תיקון סטייה מנתיב, התרעה על רכב בשטח מת, אור גבוה אוטומטי

אחריות:
4 שנים או 80 אלף ק"מ על הרכב, 192 אלף ק"מ או 8 שנים על הסוללה

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully