וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עכשיו זה רשמי: סיטרואן דה שבו חוזרת כחשמלית זולה

עודכן לאחרונה: 23.5.2026 / 1:46

מ-1948 ל-2028: סיטרואן מאשרת את השמועות ומבטיחה שהחשמלית הבאה שלה תהיה נאמנה למקור, קלה וזולה במיוחד. תמונה ראשונה חושפת גם דמיון פיסי. כל מה שאנחנו כבר יודעים

סיטרואן דה שבו חוזרת/סיטרואן

סוף לשמועות: סיטרואן הכריזה רשמית כי תחשוף בתערוכת פריז באוקטובר יורשת חשמלית לדה שבו. בניגוד לדגמי רטרו חשמליים אחרים, כמו פיאט 500, מיני קופר ופולקסווגן ID.באז, ההבטחה שגם הדה שבו החדשה תישאר מכונית זולה וקלה יחסית כמו המקורית. סיטרואן לא תוותר על אף שלב במסע יחסי הציבור: השנה ייחשף הקונספט, ב-2027 הדגם הסדרתי וב-2028 תוכלו תרכוש אותו.

הדה שבו המקורית יוצרה ב-3.8 מיליון יחידות בין 1948 ל-1990, לאחר שהפיתוח שלה החל עוד באמצע שנות ה-30 והוקפא עם פרוץ מלחמת העולם השנייה, מחשש ש-200 אבי הטיפוס שיוצרו יתפסו בידי הנאצים והועתקו. המפרט המקורי דרש ממה להיות מספיק זולה שחקלאים יוכלו לרכוש אותה ושהיא תהיה מספיק נוחה כך שתהיה מסוגלת לחצות שדה חרוש במהירות של 50 קמ"ש בלי שביצים שיונחו בסל על המושב האחורי שלה יישברו. את השם דה שבו קיבלה על שם הספק המנוע המקורי שלה, שני סוסים בצרפתית, שעם משקל של 600 ק"ג הספיק כדי להזיז אותה ממקום למקום.

סיטרואן דה שבו המקורית/אתר יצרן

באירוע השקת תוכנית מותגי קבוצת סטלנטיס ל-2030 אמר מנכ"ל מותג סיטרואן, קסבייה שרדון: "אייקונים יוצרים רגש. אייקונים מחברים מחדש מותגים עם אנשים, והיום אייקון אחד עומד לחזור. בשנת 1948 הדה שבו העניקה חופש ניידות למיליונים, ו-80 שנה מאוחר יותר הדה שבו החדשה תהפוך את הניידות החשמלית לדמוקרטית. מכונית 100% חשמלית, תוצרת אירופה ובמחיר התחלתי מתחת של מתחת ל-15 אלף יורו. מכונית עממית אמיתית שנועדה לחיים האמיתיים".

sheen-shitof

עוד בוואלה

שוקלים לקחת הלוואה אך מפחדים? המדריך לצעדים פיננסים חכמים

בשיתוף הפניקס

סיטרואן דה שבו חדשה. סיטרואן,
תמונה חלקית של הדגם החדש שחשפה סיטרואן/סיטרואן

סיטרואן חשפה טיזר מעורפל שגילה כי העיצוב הבסיסי של הדגם המקורי, עם קשתות גלגלים מתרחבות וחלק אחורי גבוה בצורת פרסה, יופיע בדגם החדש לגמרי. הגג הגבוה יאפשר שפע של מקום ברכב שיהיה כנראה כמו המקור, קצר מ-4 מטר, כדי לבדל אותו מה-C3 החדשה. הייצור יתבצע באיטליה, במפעל שבו מיוצרת ה-500 החשמלית.

המחיר שציטט שרדון זול באירופה משל ליפמוטור T03, שנמכרת בארץ ב-90 אלף שקל, כך שיש סיכוי שגם הדה שבו החדשה תעלה בארץ פחות מקיה פיקנטו בנזין - ופחות מ-100 אלף שקל. פיאט 500 החשמלית נמכרה בארץ רוב הזמן במחיר התחלתי של 130 אלף שקל, מה שגרם לבסוף לעצירת הייבוא. דה שבו, עם 5 דלתות ומחיר זול יותר, עשויה להצליח יותר.

סיטרואן דה שבו חוזרת/סיטרואן

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully