וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לפאס L8: כשהסינים מנסים לבנות מכונית אירופית

עודכן לאחרונה: 19.8.2026 / 16:00

אחרי צ'רי, ג'אקו ואומודה, מנחיתה בארץ היצרנית הסינית שהפכה לנמכרת ביותר בישראל מותג רביעי: לפאס. במה הוא שונה מהאחרים, מה החידוש החשוב בתא הנוסעים ומה הקשר לנמר שלג?

מבחן לפאס L8/אודי עציון

|

מחיר משוער: 210 אלף שקל
מתחרים: אומודה 7, לינק אנד קו 08
אהבנו: עיצוב, איכות, מרווח פנים, אופי
לא אהבנו: נוחות נסיעה, ביצועים

על הקיר במרכז הפיתוח האירופי של לפאס בברצלונה תלויות תמונות מרגעים חשובים בתולדות חברת האם צ'רי, מאז הוקמה ב-1997. ב-2001, למשל, מתגאה החברה, היא ביצעה את משלוח המכוניות הראשון שלה לייצוא: לסוריה, אגב, בדגם שלא היה אלא סיאט טולדו דור ראשון, שאחרי סיום הייצור באירופה עבר פס הייצור שלו לסין.

מאז חלפו עוד הרבה מכוניות של צ'רי בנמל ווהו. ב-2026 קבוצת צ'רי היא יצרנית הרכב הגדולה בשוק הישראלי. שלושת המותגים של החברה - צ'רי העממי יותר, ג'אקו המעוצב ואומודה הקצת יותר יוקרתי - תופסים נתח שוק של 23%, עם מעל 47 אלף רישומים מתחילת השנה. כולם כבר מזמן מתכנון מקורי סיני, אם כי העיצוב לא תמיד כזה. צ'רי היא המותג הנמכר ביותר, וג'אקו 7 ו-5 נאבקים על תואר הרכב הנמכר ביותר, עם קווים שהועתקו מלנד רובר.

בצ'רי לא מסתפקים בכך, ואחרי החגים יושק כאן מותג רביעי: Lepas. לא ליפאס כפי שכינינו אותו עד כה, ההיגוי הנכון הוא לפאס - הלחם של לאופרד (נמר שלג) ושל המילה פאשן, על שם התשוקה של היצרן להשיק עוד ועוד מותגים. כמו ג'אקו ואומודה המשווקים בידי כלמוביל באותם אולמות תצוגה, לפאס ישווק לצד צ'רי, באולמות פריסבי.

"אם צ'רי היא הבסיס", הסביר לנו גורם ביצרנית, "ג'אקו היא 5% מעל, אומודה 8% ולפאס היא 10%+". מה זה בדיוק אומר? קיבלנו הזדמנות לבדוק ב-L8, הדגם הראשון שיגיע לארץ, לפני L6 ו-L4 - שלושה קרוסאוברים פלאג-אין והיברידיים. בהמשך יגיעו L9 הגדול עם שלוש שורות ושישה מושבים, ו-L2, סופר-מיני חשמלית גדולה.

השראה עיצובית בולטת מפורשה, במסגרת אימוץ הזהות הגרמנית/לפאס

עיצוב: בהיררכיה הצ'רית של ארבעת המותגים - יש עוד, כמו iCar לשטח, פרילנדר לשטח היוקרתי ואקסיד הסמי-יוקרתי - לפאס הוא העממי בטעם אירופי עם מבטא גרמני. מותג סיני למי שעד היום לא הסתכל על מותגים סיניים. העיצוב עגלגל, עם חזית בולטת כסממן יוקרתי, אבל שוב לא ממש מקורי. הפעם ההשראה מגיעה מלא פחות מפורשה קאיין, מה שבלט מאוד כאשר החנינו את ה-L8 בסמוך לקרוסאובר הגרמני. אפילו הטיפוגרפיה של שם היצרן והדגם מושאלת מפורשה.

עם חמישה מקומות כמו באומודה 7 ולא שבעה כמו בטיגו 8, הממדים בדיוק ביניהם: 4.69 מטר אורך (3 ס"מ יותר מהאומודה, 3 ס"מ פחות מהצ'רי), 1.87 מטר רוחב ו-1.69 מטר גובה. בסיס הגלגלים (2.8 מטר) ארוך משמעותית, ונפח תא המטען זהה לאומודה, עם 507 ליטר.

סביבת נהג דומה לשאר מותגי צ'רי, אבל משודרגת באיכות ובהנדסת האנוש/לפאס

תא הנוסעים: מצד אחד אפשר לפגוש פה הרבה רכיבים מוכרים מדגמים אחרים של מותגי צ'רי, כמו מסך המולטימדיה 13.2 אינץ' ולוח המחוונים 10.25 אינץ'. אבל ישנו חידוש מרענן: מתגים פיזיים לשליטה בטמפרטורת המיזוג ובעוצמה שלו, וגם לכוונון מראות הצד. חבל שהחוגה הגדולה ביניהם שולטת על מצב המנוע (חסכוני, רגיל או ספורט) ולא בעוצמת הקול של מערכת השמע, אבל זהו צעד חשוב בכיוון הנכון. עכשיו ששאר מותגי צ'רי יעתיקו.

הפתעה: מתגים פיזיים, בינתיים לטמפרטורה ולעוצמת המיזוג בלבד/לפאס

גם איכות החומרים גבוהה יותר. רכבי המבחן שלנו היו ב-50 גוונים של אפור, אך לארץ יגיע גם תא נוסעים בשילוב חום עדכני יותר. מושבי הנהג והנוסע חשמליים ומצוידים בעיסוי ובקירור גם לגב - חשוב בחום הישראלי. על תמיכת הצד יש עוד מה לעבוד. יש כמובן גג פנורמי נפתח עם וילון חשמלי.

המושב האחורי סאלוני במרווח שלו: המון מקום לברכיים ולראש. המושב טיפה נמוך, אבל יאכלס בקלות ובנוחות גם מבוגרים ארוכי רגליים. יש יציאת מזגן ושקעי USB. לתא המטען יש דלת חשמלית, אך אין מתחתיו גלגל רזרבי, אלא רק עוד חלל מטען וערכת ניפוח.

המושב האחורי מרווח יותר מקאמרי ומסונטה/לפאס

בטיחות: ה-L8 עדיין לא נבחן במבחן הריסוק האירופי, אך התאומים שלו קיבלו 5 מתוך 5 כוכבים. יש בלימת חירום אוטונומית לפנים ולאחור, בקרת שיוט אדפטיבית, שמירת נתיב ומניעת סטייה, אור גבוה אוטומטי ועוד.

מנוע וביצועים: אותה יחידת הנעה שכבר מוכרת היטב בכבישי ישראל - פלאג-אין המבוססת על מנוע 1,500 סמ"ק טורבו-בנזין בהספק של 143 כ"ס ומנוע חשמלי של 204 כ"ס. מנוע הבנזין משמש לטעינת הסוללה ומתחבר לגלגלים הקדמיים בעת מאמץ. ההספק המשולב המוצהר עומד על 275 כ"ס - הגיוני יותר מנתון של 342-347 כ"ס שייחסה בעבר קבוצת צ'רי ליחידת ההנעה הזאת.

הביצועים בסדר. הנתון הרשמי עומד על 0-100 קמ"ש ב-7.9 שניות, אבל התגובה הראשונית אינה זריזה במיוחד.

לסוללה קיבולת של 18.4 קוט"ש והבטחה לטווח חשמלי של 90 ק"מ. טעינה איטית אפשרית בקצב של 6.6 קילוואט, ומהירה ב-40 קילוואט. הרכבים שבהם נהגנו לא היו טעונים, כך שלא יכולנו לבדוק את הטווח בהנעה חשמלית או את צריכת הדלק במצב היברידי עם סוללה מלאה. בטעינה עצמית נעה הצריכה בין 15 ל-20 קמ"ל.

נוחות והתנהגות: תחום שבו יש עדיין פער בין דגמי צ'רי לאירופיים. בלפאס מבטיחים כיול שונה, שימוש ברכיבים אירופיים, ורכבי המבחן אף התייצבו נעולים בצמיגי קונטיננטל. ואכן מורגש שיפור, כאשר גם הכיול מעט גרמני, לא רק העיצוב. הרכב מרוסן יותר בסיבובים, ההגה אינו קל מדי, וצ'רי עשתה פה עוד צעד בדרך לאירופה. עם זאת היא עדיין לא שם: המתלים קצת קשוחים מדי ואינם מתמודדים מספיק טוב עם שיבושים, אף שפעולתם מושתקת היטב, ובכלל - הנסיעה שקטה מאוד.

לפאס L8 פלאג אין/מערכת וואלה, אודי עציון

השורה התחתונה: עם מחיר משוער של כ-210 אלף שקל, החיים של ה-L8 לא יהיו קלים; בסביבת המחיר הזו רוב הלקוחות מצפים לשבעה מקומות. רואים את זה במספרים של שני פלאג אינים סינים דומים אחרים, אומודה 7 ולינק אנד קו 08. ה-L8 מרווח ואיכותי, ולמרות השיפורים הדינמיים, עדיין לא סגר את הפער מול המתחרים. אבל הוא מדגים את המשך השיפור בדגמי צ'רי, ומהווה פרומו ל-L6 ול-L4 הזולים יותר. האם גם הם יטשטשו את הפער בין הסינים למתחרים מאירופה, מדרום קוריאה ומיפן? נדע בחודשים הקרובים.

לפאס L8: תעודת זהות

מנוע: פלאג-אין עם מנוע טורבו-בנזין 1,499 סמ"ק ומנוע חשמלי, בהספק משולב של 275 כ"ס
תיבת הילוכים: אוטומטית, 3 הילוכים, הנעה קדמית

חשמל וטעינה:
קיבולת סוללה: 18.4 קוט"ש
טעינה איטית: 6.6 קילוואט
טעינה מהירה: 40 קילוואט

ביצועים (יצרן):
0-100 קמ"ש: 7.9 שניות
מהירות מרבית: 179 קמ"ש
טווח חשמלי (יצרן): 90 ק"מ
טווח חשמלי (מבחן): לא נבדק
צריכת דלק עם סוללה טעונה (יצרן): 144 קמ"ל
צריכת דלק עם סוללה טעונה (מבחן): לא נבדק
צריכת דלק עם סוללה לא טעונה (יצרן): 19.2 קמ"ל
צריכת דלק עם סוללה לא טעונה (מבחן): 15-20 קמ"ל

ממדים:
אורך: 4.69 מטר
רוחב: 1.87 מטר
גובה: 1.69 מטר
בסיס גלגלים: 2.80 מטר
נפח תא מטען: 507 ליטר
משקל עצמי: 1,945 ק"ג

בטיחות:
ציון במבחן הריסוק האירופי: 5 מתוך 5 כוכבים (לדגמי הבסיס התאומים)
בטיחות אקטיבית: בלימת חירום אוטונומית לפנים ולאחור, בקרת שיוט אדפטיבית, שמירת נתיב ומניעת סטייה, אור גבוה אוטומטי ועוד

הכותב היה אורח לפאס בספרד

  • לפאס
  • פלאג אין

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully