חודש אחרי שקיה ספורטאז' הושק בישראל בגרסת פלאג אין, מגיעה לארץ גם הגרסה המקבילה של הטוסון התאום.
ההבדל המשמעותי הוא שכלמוביל בחרה להשיק את הטוסון גם בגרסת בסיס זולה יותר, במחיר שמתחיל ב-200 אלף שקל, עם הנחה של 4,000 שקל לתקופת ההשקה ועמדת טעינה במתנה. מחירו של הספורטאז' מתחיל ב-220 אלף שקל, והאבזור שלו קרוב יותר לטוסון ברמת האבזור הגבוהה והיקרה יותר.
בכך מתקרב דגם קוריאני ראשון למחירי דגמי הפלאג אין הסינים. ג'אקו 7 למשל עולה החל מ-180 אלף שקל ונמכר בעיקר בגרסת ה-190 אלף שקל.
מבחן השוואתי:
יונדאי טוסון היברידי לונג, קיה ספורטאז' היברידי לונג ו-MG EHS
כמו הספורטאז' גם הטוסון הנטען מגיע בגרסה האירופית של הדגם, הקצרה יותר: 4.52 מטר אורך, 1.87 מטר רוחב, 1.66 מטר גובה ובסיס גלגלים של 2.68 מטר. לתא המטען נפח של 558 ליטר.
מערכת ההנעה זהה בטכנולוגיה: מנוע טורבו בנזין 1,600 סמ"ק ומנוע חשמלי עם הספק משולב של 283 כ"ס, לעומת 288 כ"ס בספורטאז'. לסוללה קיבולת של 13.8 קוט"ש.
הטוסון פלאג-אין מאיץ מ-0 ל-100 קמ"ש בתוך 7.5 שניות ומגיע למהירות מרבית של 206 קמ"ש. טווח הנסיעה החשמלי עומד לפי נתוני היצרן על 71 ק"מ ברמת הגימור One עם חישוקי 17 אינץ' ועל 68 ק"מ ברמת הגימור Icon עם חישוקי 19 אינץ'. צריכת הדלק המשולבת: 37 ק"מ לליטר עם סוללה טעונה ו-16.9 ק"מ לליטר במצב היברידי רגיל בגרסת הבסיס, 34.4 קמ"ל ו-16.4 קמ"ל, בהתאמה בגרסה המאובזרת.
רמת הגימור One (מ-200 אלף שקל) מגיעה עם מסך מולטימדיה 12.3 אינץ' וצימוד אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי, מסך 4 אינץ' משולב בלוח המחוונים, טעינה אלחוטית לנייד, מנופי שליטה בבלימה הרגנרטיבית, מושבים בריפוד בד, ניפוח גב תחתון חשמלי למושבים הקדמיים, חימום למושבים הקדמיים, מראות צד חשמליות, מתקפלות ומחוממות, ודלת תא מטען עם פתיחה חשמלית.
רמת הגימור Icon (מ-230 אלף שקל) מוסיפה לוח מחוונים דיגיטלי 12.3 אינץ', ריפוד מושבים מעור, מערכת שמע KRELL עם 8 רמקולים, חיישני חניה ומצלמות היקפיות בראייה של 360 מעלות, מערכת BVM המציגה צילום חי של השטח המת על גבי לוח המחוונים הדיגיטלי בעת הפעלת האיתות, מושבים קדמיים חשמליים, גג שמש פנורמי ועוד.
בטיחות: 5 מ-5 כוכבים במבחן הריסוק האירופי, בלימת חירום אוטונומית בנסיעה לפנים ולאחור, בקרת שיוט אדפטיבית, שמירת נתיב ותיקון סטייה, ניטור ומניעת בהתנגשות ברכב בשטח מת, התרעה על פתיחת דלת לנתיב לא פנוי, ועוד.
האחריות היא ל-5 שנים או 100 אלף ק"מ לרכב, 7 שנים או 150 אלף ק"מ לסוללה.
הטוסון פלאג אין יציע אופציה נטענת לגופי ביטחון שאינם רוכשים סיניות, ולקוחות פרטיים וציים שמעדיפים מותגים מערביים ותיקים. לקוחות שאין להם אפשרות לטעון אותו בקביעות בבית או בעבודה, או בעמדות ציבוריות איטיות, ישיגו צריכת דלק עדיפה בטוסון ההברידי הרגיל והזול יותר.
