היה מבצע? אחרי שהמבצע הייחודי שעליו הכריזה הבוקר עורר עניין רב, מודיעה רשת המזון אושר עד כי מבצע המכירות של קיה ספורטאז' ב-140 אלף שקל הסתיים לאחר שאזל המלאי. לפי מקורות ברשת נמכרו מאות יחידות מהקרוסאובר הקוריאני.
בחברה טוענים כי קצב המכירות היה מהיר מהצפוי וכי המבצע תוכנן להימשך זמן רב יותר. אולם מאות מילאו כבר היום את התחייבות לרכוש את הרכב בסניפי הרשת תמורת תשלום מקדמה בסך 1,800 שקל והופנו להמשך הרכישה ברשת אוטו סנטר, חברת מכירות הרכב המשומשת של קבוצת מאיר, יבואנית וולוו, הונדה ולינק אנד קו, ובעלת הרץ ישראל שממנה יגיעו הרכבים.
תזכורת: מדובר ברכבי אפס ק"מ, כלומר כאלה שעברה שנה מאז הגיעו לישראל ולא נמכרו, ולכן רשם אותם היבואן כמשומשים למרות שמעולם לא עלו באמת לכביש ומכר אותם הלאה לגוף סחר גדול.
בנוסף מדובר בדגם ה-1,600 סמ"ק טורבו בנזין (160 כ"ס) שהיבוא שלו הופסק, לטובת הדגם ההיברידי החסכוני והמבוקש יותר. ספורטאז' היברידי חדש נמכר כיום בהחל מ-190 אלף שקל.
עם זאת, מדובר בהורדה של כ-20 אלף שקל מהמחיר שבו נמכרו עד כה דגמי ספורטאז' בנזין אפס ק"מ בחברות הליסינג, ומחיר זהה לזה של קרוסאובר סיני חדש קטן משמעותית, כמו צ'רי טיגו 4 ו-BYD אטו 2 היברידים. מחירו האחרון של הדגם כחדש אצל היבואן היה 185 אלף שקל.
הספורטאז' טורבו בנזין אורבן מאיץ מ-0 ל-100 קמ"ש ב-9.4 שניות, מגיע ל-192 קמ"ש וצורך לפי היצרן ליטר אחד ל-14 ק"מ. האבזור כולל מסך מולטימדיה 12.3 אינץ' עם אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי, יציאת מזגן למושב אחורי ועוד. הדגם קיבל 5 מ-5 כוכבים במבחן הריסוק האירופי ויש לו 7 כריות אוויר ובלימת חירום אוטונומית. עם זאת ברמת האבזור המוצעת אין בקרת שיוט אדפטיבית, אלא רגילה.
