נמשך גל הורדות מחירי הרכב החדש, על רקע התחזקות השקל והתחרות הגוברת בשוק. קבוצת לובינסקי פירסמה היום (רביעי) מחירון חדש, שהוריד את מחירי דגמי ה-C4 וה-C3 קרוסאובר בעד 25 אלף שקל ל-130 אלף שקל בלבד, ללא שינוי ברמת האבזור.
בלובינסקי מציינים כי מדובר במהלך אסטרטגי ארוך טווח, למיצוב מחודש של המותג סיטרואן, אך הוא מגיע גם על רקע הקושי של המותגים הצרפתיים למצוא לקוחות בארץ בשוק שנשטף בידי מותגים מסין. סיטרואן רשמה גידול של 13% במסירות מתחילת השנה לאחר השקת דגמים זולים מבעבר ורמת המחיר החדש מציבה את שלושת הדגמים ראש בראש מול הסינים.
סיטרואן C4 הופכת למשפחתית ההאצ'בק והזולה בקטגוריה, לאחר הורדת מחיר של 19 אלף שקל. עם מנוע טורבו בנזין 1,200 סמ"ק היברידי מתון בהספק 145 כוחות סוס ותיבה רובוטית כפולת מצמדים אוטומטית, היא מאיצה מ-0 ל-100 קמ"ש ב-8 שניות ומציגה צריכת דלק משולבת של 21 קילומטרים לליטר.
גרסת הסדאן C4X מוזלת ב-25 אלף שקל ותהיה הסדאן הכי זולה אחרי דאצ'יה לוגאן (128 אלף שקל) הקטנה יותר ובעלת 2 מ-4 כוכבים במבחן הריסוק האירופי, לעומת 4 מ-5 כוכבים ב-C4. צריכת הדלק הרשמית: 20.4 קמ"ל.
ה-C3 איירקרוס יהיה הקרוסאובר הזול בשוק אחרי דאצ'יה סנדרו הקטן יותר (122 אלף שקל, 2 כוכבים במבחן הריסוק האירופי). הוא יהיה זול יותר גם מסיאט ארונה (133 אלף שקל) ומסקודה קאמיק (147 אלף שקל). צריכת הדלק הרשמית: 18.5 קמ"ל.
גרסת ה-7 מקומות הייחודית תעלה 140 אלף שקל במקום 157 אלף שקל ותישאר רכב ה-7 מקומות הזול בארץ בפער גדול. הבאים אחריה, דאצ'יה לוגאן (175 אלף שקל) וצ'רי טיגו 8 (מ-180 אלף שקל) יקרים בהרבה, אך גם גדולים ומרווחים יותר, בעיקר בתא המטען ובמושב השלישי.
כל דגמי סיטרואן משווקים עם אחריות יצרן ל-3 שנים או 100,000 ק"מ, המוקדם מבניהם, ועם אפשרות להארכת האחריות ל-5 שנים או 120,000 ק"מ בעלות של 1,000 שקל (ללקוחות פרטיים בלבד).
