וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

BYD אטו 2 החשמלי נוחת בארץ: 430 ק"מ, מ-149 אלף שקל

עודכן לאחרונה: 20.11.2025 / 11:00

מחירי החשמליות במגמת ירידה: האח הלא כל כך קטן של אטו 3 מציע טווח עדיף, אבזור דומה, ומחיר הרבה יותר נגיש, מול ג'אקו 5, צ'רי FX ודיפאל 05. מלחמת מחירים

BYD אטו 2 חשמלי ופלאג אין/BYD

מחיר: מ-149 אלף שקל
מתחרים: ג'אקו 5, צ'רי FX, דיפאל 05, קיה EV3
אהבנו: עיצוב, איכות, מרווח, אבזור, נוחות והתנהגות
לא אהבנו: טווח
ציון: 8.5/10

BYD אטו 3 היה הרכב החשמלי הראשון שהפכה לרכב הנמכר בישראל, מצליח להוביל את השוק במשך שנתיים, אבל נבלם השנה בעקבות נחיתת שלל מתחרים חדשים שטרגטו אותו, והירידה בביקוש לחשמליות. 33 אלף יחידות בשלוש שנים הפכו אותו לרכב החשמלי הנפוץ בארץ.

הבוקר מושק בארץ מי שאמור לחדש את התנופה בשוק הזה עבור BYD: אטו 2, רשמית האח הקטן של ה-3, משמעותית לא קטן בהרבה: עם אורך של 4.31 מטר, רוחב של 1.83 מטר וגובה של 1.675 מטר, אטו 2 קצר ב-12.5 ס"מ וצר ב-4.5 ס"מ. בסיס הגלגלים קצר ב-10 ס"מ והגובה כמעט זהה.

ל-2 יש סוללה קצת יותר גדולה, 64.8 קילוואט לעומת 60.5, מה שיוצר טווח משולב רשמי של 430 ק"מ, ארוך ב-10 ק"מ. עם מנוע בהספק זהה של 204 כ"ס, הביצועים דומים. והמחיר?

אטו 2 עולה 149 אלף שקל, זול ב-1,000 שקל מדיפאל 05 הגדול יותר אבל גם היותר נמוך, וב-2,000 שקל מג'אקו 5 החשמלי שהטווח שלו קצר יותר. פתאום ב-10,000 שקל פחות מטויוטה יאריס קרוס היברידי חדש נוצרה קטגוריה של קרוסאוברים חשמליים במחירים עממיים יחסית שלא הכרנו עד כה.
מבחינת האטו 2 זו רק ההתחלה: בתחילת השנה הבאה תגיע גם גרסת הפלאג אין שלו, שצפויה להיות יקרה בכמה אלפי שקלים, ועדיין להיות הפלאג אין הזול בישראל ובפער גדול. מבחן דרכים נפרד שלה יתפרסם בקרוב בנפרד. היום אנחנו 100% חשמליים.

עיצוב בוגר ועדכני משל אטו 3/מערכת וואלה, אודי עציון

עיצוב

אטו 2 נראה כמו עדכון של ה-3, קצת יותר קשוח אבל עדיין מאוד מיינסטרים. החזית דומה, אבל הכנפיים התפוחות מכניסות קצת עניין. מדובר בקרוסאובר גדול יחסית, מהגדולים בקטגוריית הג'יפונים הקטנים. על עיצוב דגמי BYD אחראי וולפגנג אגר הגרמני, לשעבר בקבוצת פולקסווגן, שמצליח להעניק להם מראה שמרני ועכשווי, בלי ליפול לכל מיני מוזרויות שיש בסיניות אחרות..

די, שילמתם מספיק

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

התפעול עדיין נעשה מהמסך, אבל יש שורת לחצים קבועה לבקרת האקלים בתחתית המסך/BYD

תא הנוסעים

גם עיצוב הפנים בידיים גרמניות וגם זה מורגש. יש מסך מרכזי בגודל 12.8 אינץ' ולצידו לוח מחוונים 8.8 אינץ' בנפרד, ובכך ממשיכה BYD שלא להצטרף לסטנדרט הדי משעמם של צמד מסכי 12.3 אינץ' זהים לשתי המטרות.

מאז הנהיגה הראשונה שלנו באטו 2 החשמלית עם הסוללה הקטנה, שלא תיובא, איבד המסך הגדול את הגימיק של סיבוב ב-180 מעלות על צירו, ונוספה יכולת תפעול קולית המתבססת על גוגל, שמאפשרת למשל בעת השימוש בגוגל מפות חיפוש לא רק של כתובת, אלא לפי הוראות כלליות יותר: "תמצאי לי חומוס טוב בתל אביב, עם חניון פנוי קרוב". טוב, את זה אולי גם BYD לא יכולה.

העיצוב נקי, עתיר תאי אחסון וחומרים איכותיים יותר מבעבר, מה שמורגש בפלסטיקים רכים ובריפודי העור המלכותי. גם הנדסת האנוש בולטת לטובה: תפעול המראות, האיתות והשליטה על המגבים עדיין מתבצעים מכפתורים פיזיים. תפעול בקרת האקלים עדיין מתבצע מהמסך, אבל בתחתית המסך הגדול יש תמיד שורת לחצנים לתפעול בקרת האקלים, שלא נעלמת גם כשעוברים לאנדרואיד ולקארפליי. ויש כפתורים פיזיים לעוצמת השמע, לבחירת מצב הנהיגה, הפשרת אדים מלפנים ומתג On/Off, "התנעה", כמו שהיינו קוראים לזה בעידן הבנזין. הישיבה גבוהה והמושבים נוחים, בכוונון חשמלי. מרווח הראש יוצא דופן בזכות הגובה.

המושב האחורי טיפה נמוך, אבל רחב מספיק ל-3 מושבי בטיחות ויש גם יציאת מזגן נדירה לרכב בגודל הזה/BYD

מאחור יש רצפה שטוחה, ולמרות שהמושב היה יכול להיות קצת יותר גבוה, הישיבה למבוגרים נוחה מאוד. שניים יסתדרו היטב, לשלישי יהיה צפוף יותר. אבל רוחב המושב מאפשר הושבת 3 ילדים גם כאשר שניים מהם בכיסאות בטיחות. כמו כן נוספה יציאת מזגן למושב האחורי שלא הייתה ל-2 בהתחלה, ושאין לחלק מהמתחרים, לצד שקעי USB-c.

לתא המטען נפח של 450 ליטר, 10 ליטר יותר מאשר באטו 3, בשני מפלסים. אבל גם כאן אין גלגל רזרבי.

450 ליטר בשני מפלסים, עדיין ללא גלגל ספייר מתחת/BYD

אבזור: ה-2 מגיע לישראל ברמת אבזור אחת, Comport: חישוקי 17 אינץ' קלים, צבע מטאלי (אם כי יש רק ארבע אפשרויות: לבן, שחור, אפור וירוק בהיר), גג פנורמי קבוע הכולל ווילון גלילה חשמלי עם מסילות גג, מסך מולטימדיה 12.8 אינץ' עם צימוד אנדרואיד אוטו ואפל קרפליי אלחוטיים, לוח מחוונים 8.8 אינץ', מושבי נהג ונוסע בכוונון חשמלי, טעינה אלחוטית עם קירור לנייד וחיישני גשם. חוץ מתפעול חשמלי לדלת תא המטען שכמעט לא קיים בקטגוריה, יש כאן רשימה די נדיבה.

ביצועים טובים אך לא מסעירים, טווח ריאלי של כ-400 ק"מ/BYD

מנוע וביצועים

204 כ"ס, כמו באטו 3, והמשקל נמוך רק בכמה עשרות קילוגרמים. יש בחירה בין מצבי חסכון, רגיל, ספורט ושלג, הביצועים טובים בכולם, עם יתרון לספורט. זו לא חשמלית של 0-100 ב-6 שניות, ועדיין זריזה יותר מכל קרוסאובר בנזין או היברידי בגודל הזה. מעניין שהפלאג אין (0-100 ב-7.5 שניות) קצת יותר זריזה.

טווח וטעינה: קצב הטעינה המהירה שודרג מ-100 קילוואט ב-3 ל-155 ק"ו ב-2, מה שאמור לאפשר מילוי הסוללה מ-10% מ-80%. טעינה איטית ב-11 קילוואט, ויש גם V2L, יכולת טעינת צרכני חשמל חיצוניים, מתאורה, מקרר וקריוקי בפיקניק, ועד קורקינט ואופניים חשמליים. נתון הטווח הרשמי עומד על 430 ק"מ. הפער בינו למציאות קטן יותר מאשר באטו 3, אפשר לצפות ל-380-400 ק"מ.

לא נחות בהתנהגות מקרוסאוברי בנזין והיברידים במחיר שלו, לא מובן מאליו בחשמליות/BYD

נוחות והתנהגות כביש

האטו 2 עושה בית ספר ללא מעט סיניות בסעיף הזה. הנוחות העירונית, לפחות בכבישי ברצלונה שבהם נהגנו, הייתה טובה ופעולת המתלים (רב חיבורי מתקדם מאחור) הייתה שקטה. בידוד הרעשים טוב מאוד, חוץ מרעש רוח שמתחיל סביב הקורות הקדמיות כבר ב-110 קמ"ש.

התנהגות הכביש טובה ורהוטה. אין הרבה תחושות, אבל ה-2 היא חשמלית שלא נופלת בסעיף הזה מקרוסאובר בנזין טוב, וזה הישג. עם זאת, היא עדיין לא מהנה כמו פיג'ו 2008 חשמלית.

400 ק"מ זה כבר לא טווח ארוך, אבל חות מזה מדובר בקרוסאובר מאובזר, איכותי ומרווח/BYD

השורה התחתונה

כשנחתה כאן אטו 3 אנשים הסתערו על אולמות התצוגה, התקשרו מעמדת איש המכירות לאח ולגיס לשאול אם להזמין גם להם, ואחר כך הוזמנו בקבוצות של 20 איש למסירות המוניות.

הטמפרטורה של שוק החשמליות כעת קרירה הרבה יותר, אבל מכוניות כמו אטו 2 יכולות להתחיל לחמם אותו מחדש. קרוסאובר גדול ושימושי יותר מההגדרה הרשמית "קרוסאובר קטן", מרווח מספיק לשימוש משפחתי, מאובזר ואיכותי. הטווח סביר, אבל חבל שבשלוש שנים מאז השקת אטו 3 לא התקדמנו בהרבה, והשוק העממי נשאר על איזור ה-400 ק"מ טווח, ולא טיפס כבר ל-500-600 אלף שקל שאפשר למצוא בקיה EV3 הדומה בגודלו, אבל יקר בכ-40 אלף שקל.

וזה מה שמעניק את החותמת הסופית: תג מחיר של 149 אלף שקל הופך את ה-2 לנגיש הרבה יותר כלכלית, בטח בימים שבהם נראה שמס הגודש ממשיך להתרחק, והירידה בשער הדולר אמורה למתן את התייקרות החשמליות בינואר בגלל עליית המס. ה-2 מעניק תמורה טובה למחיר, והיה יפה לראות איך השתפר באבזור מאז שנהגנו בו לפני שנה, בעיקר עם התוספת החשובה של יציאת המזגן מאחור. BYD מצליחה לשמור על מוניטין הסינית החשמלית העממית המתקדמת, ורכבין כמו ה-2 אמורים להוביל את ההסתערות שלה על אירופה, כולל מפעל חדש בהונגריה שייצר את ה-2 ואת הדולפין סרף הקטנה (אנחנו נקבל אותם בינתיים מסין).

רכבי פנאי מודרניים ב-150 אלף שקל פותחים מחדש את שוק החשמליות, בניסיון להתמודד עם הזינוק בפופולריות של רכבי הפלאג אין. וגם שם יש ל-2 מה להגיד, אבל זה כבר כמו שנאמר, בפעם הבאה.
הכותב היה אורח BYD בספרד

על הצד הטכני: BYD אטו 2
מנוע: חשמלי, 204 כ"ס, 31 קג"מ
תיבת הילוכים: אוט', תמסורת ישירה, הנעה קדמית

מידות:
אורך (מטר):
4.31
רוחב (מטר): 1.83
גובה (מטר): 167.5
בסיס גלגלים (ס"מ): 2.62
תא מטען (ליטר): 450
משקל (ק"ג): 1,720

חשמל:
קיבולת סוללה (קוט"ש):
64.8
מהירות טעינה איטית (קילוואט): 11
מהירות טעינה מהירה (קילוואט): 155

ביצועים:
0-100 קמ"ש (שניות):
7.9
מהירות מרבית (קמ"ש): 160
טווח משולב (יצרן, ק"מ): 430
טווח משולב (מבחן, ק"מ): 380-400

בטיחות:
ציון במבחן הריסוק האירופי:
טרם נבחן

בטיחות אקטיבית: בלימת חירום אוטונומית בנסיעה לפנים ולאחור, בקרת שיוט אדפטיבית, תיקון סטייה מנתיב ושמירת נתיב, התרעה על רכב בשטח מת, אור גבוה אוטומטי

אחריות:
6 שנים או 150 אלף ק"מ לרכב, 250 אלף ק"מ או 8 שנים לסוללה, 150 או 8 שנים על המנוע חשמלי והבקר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully