וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הקרוסאובר החשמלי הסיני שמוזל ב-19 אלף שקל

עודכן לאחרונה: 4.5.2026 / 9:17

וויה קוראג', שהציג בעבר יומרות של רכב יוקרה אך התקשה להתבלט בשוק הצפוף, נוחת אחרי מתיחת פנים קלה ומקבל תג מחיר תחרותי יותר, זול אפילו מג'אקו 7 פלאג אין

מבחן לוויה קוראג'/אודי עציון

לפני שנתיים, כשישראלים עוד עמדו בתור לחשמליות והסכימו לשלם כמעט כל מחיר, פינטזו במטרו מוטור, היבואנית דאז של וויה, שהקוראג' החדש יימכר בארץ בכ-250 אלף שקל כמתחרה לטסלה מודל Y שממדיה דומים. שנה אחר כך השיק היבואן החדש, דלק מוטורס, את הדגם ב-195 אלף שקל כמתחרה לאקספנג G6, אחרי שהשוק התקרר במהירות, אך הדגם לא הצליח לפרוץ את חומת ההכרה ולזכות להצלחה מסחרית בשוק עתיר מתחרות, שבו המלך החדש הוא הפלאג אין.

כעת התחזקות השקל וירידת שער הדולר לפחות מ-3 שקלים מסייעים לדלק מוטורס, יבואנית מאזדה, פורד וב.מ.וו, להוזיל את המחיר עוד יותר. הקוראג' הבסיסית הוזל אחרי מתיחת פנים קלה ל-176 אלף שקל, זול יותר מג'אקו 7 פלאג אין בסיסי. אז אולי עכשיו?

שווה את הכסף?
וויה קוראג' במבחן דרכים מקיף

סביבת נהג מתקדמת ונקיה עיצובית, כמעט בלי מתגים פיזיים/מערכת וואלה, אודי עציון

וויה היא חטיבת היוקרה הצעירה של דונגפנג, יצרנית סינית ותיקה, שבארץ משווקת גם הקטנה החשמלית שלה הבוקס. לקוראג' אורך של 4.72 מטר, רוחב של 1.90 מטר, גובה של 1.65 מטר ובסיס הגלגלים מגיע ל-2.9 מטר. לתא המטען נפח של 527 ליטר, ומתחתיו תא נוסף בנפח 72 ליטר, ללא תא מטען קדמי. דגמי 2026 עברו מתיחת פנים קלה, שכולל חישוקים חדשים והוספת חלונות כפולים לשיפור בידוד הרעשים.

בסביבת הנהג מסך מולטימדיה ותפעול 15 אינץ', שנע על מסילה בין מרכז הדשבורד לנוסע. לנהג יש לוח מחוונים דיגיטלי קטן 6 אינץ', ותצוגה עילית. אבזור ייחודי נוסף הוא 4 רמקולים חיצוניים המאפשרים השמעת מוסיקה או שימוש כמערכת כריזה.

הקוראג' מגיע עם סוללת 77 קוט"ש, בשני הספקים. לראשון הנעה אחורי ו-288 כ"ס, 42.8 קג"מ, 6.8 מ-0 ל-100 קמ"ש ו-200 קמ"ש מהירות מרבית וטווח משולב רשמי של 476 ק"מ. לשני נוסף מנוע קדמי כך שמתקבלת הנעה כפולה עם 4.9 שניות מ-0 ל-100 קמ"ש, מהירות מרבית זהה והטווח המשולב מתקצר ל-446 ק"מ.

טעינה מהירה (DC) מתאפשרת בקצב של עד 200 קילוואט ואיטית (AC) עד 11 קילוואט. לרכב יש יכולת לטעון מכשירי חשמל חיצוניים בעוצמה של עד 3.5 קילוואט.

sheen-shitof

עוד בוואלה

המהפכה של וואלה Fiber שתחסוך לכם בעלויות הטלוויזיה והאינטרנט

בשיתוף וואלה פייבר

העיצוב אינו העתק של טסלה כמו באקספנג/מערכת וואלה, אודי עציון

דגם הבסיס אלגנס כולל כסטנדרט מושב נהג ונוסע בכוונון חשמלי, חישוקי 20 אינץ', ריפוד דמוי עור, גג פנורמי נפתח עם וילון חשמלי, בקרת אקלים עם יציאה למושב האחורי, משטח טעינה לנייד ושקעי USB מלפנים ומאחור, אפל קארפליי ואנדרואיד אוטו. יש גם דלת תא מטען חשמלית, מדף נשלף לנוסע מלפנים, ועוד.

דגם האולטימייט (מ-191 אלף שקל) כולל מלבד הספק מוגדל והנעה כפולה, גם מתלים אקטיביים המסונכרנים עם מצלמה הסורקת את הכביש שלפנים ומתאימה אותם למצבו, חימום לגלגל ההגה ולמושב האחורי וריפודים משודרגים. גג מושחר מוצע בשניהם בתוספת של 4,000 שקל.

דלק מוטורס אמנם הצליחה להפוך את ב.מ.וו למותג היוקרה הנמכר בארץ, אך מתקשה עם המותגים העממיים שלה, מאזדה ופורד. הוזלת הוויה אמורה להיות צעד ראשון השקה מחודשת של דונגפנג בישראל, שתכלול דגמי קרוסאוברים חדשים, לא רק חשמליים ואת שובו של תואם ההאמר M-Hero הפעם גם בגרסת פלאג אין.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully