תחרות חדשה בשוק קרוסאוברי הפלאג אין: דלק מוטורס השיקה את דונגפנג מייג' ב-150 אלף שקל, שתהיה זולה ב-5,000 שקל משתי המתחרות הישירות, דיפאל S05 וליפמוטור B10, ובמחיר זהה לזה של מי שהייתה עד עכשיו הפלאג אין הזולה ביותר, BYD אטו 2.
אחרי שנתח השוק של הסינים בישראל כבר הגיע השנה לקרוב ל-45%, הם ממשיכים להנחית בארץ דגמים שמציעים תמורה טובה בהרבה ממכוניות יפניות, קוריאניות ואירופיות באותן רמות מחיר. המייג' יהיה זול בכ-10,000 שקל מטויוטה יאריס קרוס ומניסאן ג'וק ההיברידים הרגילים והקטנים יותר.
בכלל, המייג' גדול יחסית לפלח השוק שלו: 4.68 מטר, 1.90 מטר רוחב, 1.61 מטר גובה ובסיס גלגלים של 2.775 מטר. נפח תא המטען, חסרון בסיניות רבות, עומד על 525 ליטר נדיבים יחסית. כך שמייג' גדול יותר גם מג'אקו 7 פלאג אין, הדגם הנמכר בארץ בשנתיים האחרונות, שמחירו מתחיל ב-180 אלף שקל.
יחידת ההנעה כוללת מנוע טורבו בנזין 1,500 סמ"ק עם 111 כ"ס, מנוע חשמלי עם 180 כ"ס, בהספק משולב של 299 כ"ס ומומנט של 37.5 קג"מ. יש תיבת הילוכים אוטומטית עם 4 הילוכים קבועים והנעה קדמית. ביצועים? 7.6 שניות מ-0 ל-100 קמ"ש, 160 קמ"ש מהירות מרבית.
עם סוללת 17 קוט"ש עומדים נתוני היצרן הרשמיים לצריכת הדלק על 45 קילומטרים לליטר כאשר הסוללה טעונה ועל 19 ק"מ לליטר עם סוללה מרוקנת, נתון דומה לזה של קרוסאוברים היברידים לא נטענים באותן ממדים. טעינה איטית אפשרית בקצב של 3.3 קילוואט, מהירה בקצב של 31 ק"ו.
יש רמת אבזור אחת, שכוללת חישוקי 19 אינץ' קלים, מסך מולטימדיה 14.6 אינץ', אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי אלחוטיים, לוח מחוונים דיגיטלי 10.25 אינץ', ריפוד עור סינטטי למושבים, מושב נהג בכוונון חשמלי עם זיכרונות, חימום למושבים הקדמיים ולגלגל ההגה, גג פנורמי נפתח עם וילון חשמלי להצללה, כניסה והתנעה ללא מפתח, דלת תא מטען עם פתיחה חשמלית, קיפול חשמלי למראות הצד, ובקרת אקלים עם פתחי מיזוג לנוסעים מאחור.
בטיחות: המייג' עדיין לא נבחן בידי מבחן הריסוק האירופי. המערכות האקטיביות כוללות בלימת חירום אוטונומית, בקרת שיוט אדפטיבית עם שמירה על מרכז הנתיב, מערכת אקטיבית למניעת סטייה מנתיב, אור גבוה אוטומטי, זיהוי תמרורי תנועה ובקרת מהירות חכמה, התרעת עייפות הנהג, מערך מצלמות היקפיות (540 מעלות) ו-6 כריות אוויר.
כדי להפחית החששות של לקוחות, כולל המגזר הממשלתי והביטחוני מריגול, תימכר המייג' בארץ ללא אפליקציה וללא אפשרות לשדר מידע החוצה. המשמעות: ריקולים לא יוכלו להתבצע מרחוק מבלי להגיע למוסך, והלקוחות לא יוכלו לעקוב אחרי טעינת הסוללה.
האחריות תעמוד על 6 שנים או 210 אלף ק"מ לרכב ו-8 שנים או 210 אלף ק"מ לסוללה. דלק מוטורס תציע טרייד אי במחיר מחירון לאחר 3 עד 5 שנים מהקנייה, בתנאי שהרכב לא היה מעורב בתאונה ולא עבר יותר מ-18 אלף ק"מ בשנה. תנאי נוסף: הטרייד אין יוצע רק למי שרוכש את אחד ממותגי דלק מוטורס, כולל מאזדה וב.מ.וו.
עד היום מכרה דונגפנג בארץ את הבוקס החשמלית הקטנה, ועד סוף השנה תשיק קרוסאובר גדול יותק מהמייג', שנקרא Huge. במקביל תעבור בשנה הקרובה הבוקס מתיחת פנים ותקבל מערכת חשמלית תלת פאזית שתקצר את זמני הטעינה שלה, וגם גרסת פלאג אין. בנוסף ישוב לאולמות התצוגה רכב השטח M-הירו, בגרסת פלאג אין. דונגפנג מפתחת רכב שטח נוסף, קטן וזול יותר, שיגיע לארץ בשנה הבאה. במקביל יגיע בקרוב הדגם המוזל של וויה קראג', מותג נוסף של דונגפנג.
דונגפנג החלה בייצור מוצרים לשוק הצבאי ב-1969. היא עדיין קטנה יותר בהיקף הייצור מחברות סיניות אחרות, 1.9 מיליון מכוניות ב-2025 לעומת 4.5 מיליון של BYD ו-2.7 מיליון של קבוצת צ'רי. כחברה ממשלתית יש לה גב פיננסי רחב יותר מחברות הסטארט אפ המוטוריים להמשך ההתפתחות.
המייג' מבטאת את המשך ירידת המחירים בקטגוריה, ואת הקושי הגובר של יצרנים לא סינים להתמודד עימה. עם שלל דגמי פלאג אין בגודל דומה ובמחיר זול בעשרות אלפי שקלים, מדובר גם באתגר גובר לג'אקו 7 הפופולרי, שבינתיים הגיב בשדרוג רמת האבזור, ללא הורדת מחיר.
